TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, TTNET’in 2013 yılı sonuçlarını açıkladı. Kaya, “Hedeflerimizin tümüne ulaştık. Genişbant, fiber internet ve Tivibu abone sayılarımızla rekor kırdık. Dijital servislerimizde de yüzde 50’nin üzerinde büyüyerek, 4’te 4 yaptık. Bu sonuçlarımızla yılı zirvede kapattık” dedi.
 
2013’te 321 bin net abone kazanarak, son beş yılın en yüksek abone artışını gerçekleştirdiklerini kaydeden TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, 2013’te 6 milyon 330 bin aboneye ulaşarak genişbant pazarındaki büyümenin lokomotifi olduklarını açıkladı. “Fiber internet abone sayısını 3’e katlayarak 620 bin abonemizi daha fazla hız, daha fazla kapasite ile tanıştırdık. Fiber internet pazarının büyümesine liderlik ettik” diyen Kaya, Tivibu Ev’de 286 bin aboneye ulaştıklarını, Tivibu Cep ve Tivibu Web abone sayısında ise 1,5 milyonu aştıklarını da belirtti.
 
“Gelirlerimizi yüzde 11 oranında artırdık”
 
Kaya, genişbant abone kazanımı, fiberdeki atılımları ve Tivibu’daki heyecan verici performanslarıyla gelirlerini yüzde 11 oranında büyüttüklerini açıklayarak, ”2013’te 3.5 milyar TL’lik ciroya ulaştık” dedi.
 
“Dijital servislerimizden elde ettiğimiz gelir, yüzde 50’nin üzerinde büyüdü”
 
2013’te yenilikçi dijital servisler geliştirdiklerini belirten TTNET Genel Müdürü Kaya, “TTNET Müzik’te aktif üye sayımız 3 milyona yaklaştı. TTNET Müzik’in geliri de yüzde 35 oranında arttı. Dijital oyun alanı da hızla büyüyor. Playstore’da gelirlerimiz bu yıl 3’e katlandı. E-ticaret, dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda girişimlerimizin olacağını açıklamıştık. Okacabukaca, TTNET Çarşı, Tivibu Çarşı, Mobilexpress ve TTNET Ödeme ile bu sözümüzü tuttuk. 2013’te tohumlarını attığımız bu servisler meyve vermeye başladı. Dijital servislerimizden elde ettiğimiz gelir 2013’te yüzde 50’nin üzerinde büyüdü” dedi.