TTNET açıklamasına göre,  TTNET ocak ayında 7 girişimciyi İstanbul’daki, 6 girişimciyi de İzmir’deki kuluçka merkezine yerleştirdi.
Açıklamada, programın birinci döneminde, başvuruda bulunan 700 kişi arasından seçilen 34 girişimciye, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle eğitim verildiği belirtildi.  Proje fikirleri başarılı bulunan 13 girişimcinin TTNET kuluçka merkezlerinde 3 ay boyunca  çalışacakları bildirilen açıklamada, E-ticaretten müzik uygulamalarına, dijital reklamcılıktan sesli sosyal ağ projesine, online eğitimden dijital yayıncılığa kadar birçok buluşun TTNET’in sağladığı olanaklarla uygulanabilir hale getirilerek Türkiye’de kullanıcıların hizmetine sunulacağı kaydedildi.
 
Açıklamaya göre, girişimciler bu 3 ay içerisinde çeşitli eğitimlerden yararlanırken; aralarında TTNET yöneticilerinin de bulunduğu, hukuk, pazarlama, finans, iş geliştirme, iletişim gibi alanlarda uzman mentorlardan da destek alacaklar. Program sonunda girişimciler TTNET ile işbirliği yapabileceği gibi yatırımcılarla buluşturularak projelerine finansal destek alma imkânına da sahip olacaklar.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen TTNET İş Geliştirme Direktörü Özlen Tanrıverdi, programın ikinci dönemine de başladıklarını belirterek, "www.ttnetteknolojivadisi.com.tr" adresi üzerinden online olarak yapılan başvuruları değerlendirdiklerini ve girişimcilerin önünü açmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
"TTNET Teknoloji Vadisi" programının büyük ilgi gördüğünü dile getiren Tanrıverdi, 700’ün üzerinde proje başvurusu yapıldığını vurgulayarak, bunlar arasından seçtikleri 100 kişi ile yüz yüze görüşmeler yaptıklarını ve 34 girişimciyi eğitime davet ettiklerini bildirdi.
 
Tanrıverdi,  bu girişimcilerden 13’ünü de kuluçka merkezlerimize yerleştirdiklerini aktardı.
Türkiye’de  dünyaya örnek olabilecek pek çok dijital iş fikri olduğunu bu sayede gördüklerini ifade eden Tanrıverdi, bu nedenle dijital girişimcilere sundukları imkânları Türkiye ile sınırlamamaya karar verdiklerini bildirdi.
Tanrıverdi, Türkiye'den çıkan parlak fikirlerin uluslararası başarılara da imza atabileceğini belirterek, ABD’de de bir kuluçka merkezimiz olması için görüşmelere başladıklarını dile getirdi.