TTNET’in oyun platformu Playstore’un kataloğunda 1.000’den fazla oyun var. Oyun fiyatlarını düşük tutan Playstore, kampanyalarla korsan oyunlara ilgiyi azaltmak istiyor.
Vatan'ın haberine göre dünya çapında dijital oyun pazarı 75 milyar dolarlık büyüklüğe erişti. Yaklaşık 1 milyar insan dijital oyun oynuyor. Türkiye’de ise pazar büyüklüğü 500 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Oyuncu sayısının da 22 milyonu bulduğu ifade ediliyor. Önceki hafta gerçekleştirilen Uluslararası Dijital Oyun Fuarı GameX 2013’ü ziyaret eden 120 bin ziyaretçi, Türkiye’de dijital oyun pazarının gelişime ne kadar açık olduğunu gözler önüne seriyor.
9.90 LİRADAN BAŞLIYOR
Fuarı düzenleyen Rönesans Fuarcılık'ın Başkanı H. İsmet Göksel, “GameX 2013, bu yıl de hedeflediğimiz başarıyı yakaladı. Fuarımız, 4 günün sonunda 120 bini aşkın oyun ve eğlence tutkununu bir araya getirdi. Ülkemizde dijital oyun ve eğlence sektörünün gelişimi için en önemli adımlardan birini attığımıza inanıyoruz” diyerek konuya verdikleri önemi dile getirdi.
Türkiye’de dijital oyun pazarının güçlü oyuncularından biri de TTNET’in dijital oyun platformu Playstore...

TTNET olarak internet tabanlı tüm dijital platformlarda güçlü bir şekilde var olmayı hedeflediklerini söyleyen TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, “Dijital oyun pazarı da çok önemsediğimiz ve sahiplendiğimiz bir alan. Bu doğrultuda sektördeki gücümüzü her geçen gün artırıyoruz” diye konuştu.
Playstore’da rekabetçi ve geniş bir ürün yelpazesi oluşturduklarını kaydeden Başar, “Oyunları 9.90 TL’den başlayan fiyatlarla satın alabiliyorsunuz. Genel olarak fiyatlarımızı en düşük seviyelerde tutuyoruz” dedi. Oyunseverler ve oyun mecralarının Playstore’daki avantajlı fiyatları keşfetmeye başladığını dile getiren Başar, sözlerini şöyle sürdürdü:
PAZAR HIZLA BÜYÜYECEK
“Biz de sürecin bu şekilde gelişmesini istiyoruz. Amacımız rekabette öne çıkarak, Playstore’u Türkiye’de başvurulan ilk dijital oyun platformu haline getirmek.”
Başar, oyun teknolojisinde yaşanan süratli gelişmenin sektörü ciddi oranda büyüttüğünü de dile getirdi: “Dünyada sektörün büyüklüğü yaklaşık 75 milyar dolar olarak ifade ediliyor. Dijital oyun sektörünün önümüzdeki dönemde de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olması bekleniyor. Ülkemizde ciddi bir potansiyel var. Son dönemde dev yapımlar Türkçe dil seçeneği ile piyasaya sunuldu. Bu dev yapımlar ve yeni lokal oyunlarla her geçen gün daha fazla orijinal oyunun satılmasıyla oyun pazarının hızlanarak büyüyeceğini öngörüyoruz.”
KORSANI ÖNLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Oyunseverlerin Playstore’un indirim kampanyalarına büyük ilgi gösterdiğine de değinen Mert Başar, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kampanyalarımızla sektöre bir hareketlilik getirdiğimizi düşünüyoruz. Kampanya dönemlerinde sunduğumuz popüler oyunlar ile oyunların pahalı olduğunu düşünüp korsana yönelen kullanıcıları, orjinal oyun kullanımına yönlendirmeye çalışıyoruz. Kataloğumuzda 1.000’den fazla farklı oyun yer alıyor. Her ay yayınlanan en çok satan oyunlar listesi ile oyunseverlerin tercihlerini paylaşarak, sektörün nabzını tutmaya gayret ediyoruz.”
Oyuncuların yüzde 87’si erkek...
- Playstore’un oyuncu kitlesinin yüzde 87’sini erkekler oluşturuyor.
- Playstore’dan günün en çok 20:00-21:00 saatleri arasında alışveriş yapılıyor.
- Türkiye genelinde sıralama yapıldığında oyun satın almada İstanbul, Ankara ve İzmir öne çıkıyor.
- Playstore’da en çok Football Manager 2013, Crysis 3, Simcity, İstanbul Kıyamet Vakti 6.Yıl Paketi, SüperCan 2, Call of Duty Modern Warfare 3, Battlefield 3, Fifa 13, Mount&Blade Warband ve Modern Warfare 2 adlı oyunlar satılıyor.