AR-GE'ye dayalı projeleri destekleyen TÜBİTAK, verdiği desteklerle inovatif girişim ekosistemine yardımcı oluyor. Geçen hafta yapılan Birleşik Krallık Teknoloji Zirvesi'nde konuştuğumuz TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, yeni bir desteğin de müjdesini verdi. 2015 yılında Kalkınma Bakanlığı ile birlikte üniversitelerdeki enstitülere yeni bir destek programı başlatacaklarını söyleyen Yücel Altunbaşak, bu yeni desteği şöyle açıklıyor:
"TÜBİTAK olarak, 1004 adlı bu program ile birlikte Türkiye'deki enstitülerin sistemini daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Kalkınma Bakanlığı, üniversitelerdeki enstitülerin altyapılarını destekliyor, onların projelerinin olması gerekiyor. Biz de onlara destek
sunacağız. Bu yıl içinde 1 milyar TL destek verdik ve önümüzdeki yıl bu rakamı geçen miktarda destek vermeyi planlıyoruz. Her alandaki projelere destek veriyoruz ama stratejik olarak belirlediğimiz alanlara öncelik veriyoruz. İmalat, havacılık, gıda, su, sağlık ve bilgi teknolojileri sektörleri bunlardan bazıları. Desteklerin önemli bir kısmı bu alanlara gidiyor." Toplantıda Birleşik Krallık İş, Beceri ve Yenilik Politikaları Bakanlığı'nın TÜBİTAK işbirliği ile Newton-Katip Çelebi Fonu'nun duyurusu yapıldı. Bu fon çerçevesinde araştırma ve inovasyona dayalı çözümler üreten projelere yıllık 8 milyon sterlinlik kaynak aktarılacak.
 
EKONOMİST