Entegre yapısı ile Türkiye’nin önde gelen danışmanlık firmalarından olan Sistem Global Danışmanlık ve teknoloji firmalarına hizmet sağlamak üzere kurulmuş iştiraki Novicor Technology Partners, ABD pazarına ilgi duyan bilişim firmalarına bilgi aktarmak üzere İstanbul’da başlattığı bir dizi toplantının ikisini 14 Ocak’ta gerçekleştirdi.
14 Ocak Salı günü Villa Bosphorus’ta düzenlenen sabah kahvaltısında teknoloji firmalarının katıldığı toplantıda, konuklar, Amerikan pazar fırsatlarıyla ve devlet destekleriyle ilgili bilgi aldılar. Devletimizin ihracat yapan bilişim firmalarına yönelik desteklerinin de paylaşıldığı toplantıda, girişimcilere yönelik strateji önerileri ve ip uçları tartışıldı.
Sistem Global Danışmanlık ve Novicor Technology Partners’ın İstanbul'da düzenlediği ikinci buluşma 14 Ocak akşamı Feriye Lokantası’nda gerçekleşti. Yine farklı ölçeklerde teknoloji firma yöneticilerinin katıldığı yemekte söz alan Sistem Global Danışmanlık Kurucu Ortağı Karslıoğlu, Türk firmalarının yurtdışı pazarlarda ticarileşmesi, hem yatırım yapılacak ülkeler, hem de Türkiye için önemli bulduğunu vurguladı. Globalleşmenin gereği olan Pazar açılımlarına hükümetlerin de destek vererek destek olduklarını ifade eden Karslıoğlu, bir çok firmanın bu destekleri yeterli bulmadığı için ilgi göstermediğine değinerek, “21 yıldır bu alanda çalışan bir danışman olarak önerim, alınan  desteği niceliğinin yanı sıra, firmanıza kazandırdığı kimliği de analiz etmenizdir. Devlet desteklerinin ebadı değil, firmaya kattığı değerler son derece dikkate değerdir. ABD’de yatırım yapmak isteyen firmalara yönelik destekler de bu kapsama giriyor.”
Novicor Technology Partners ortakları Özerk Şener ve Doruk Mutlu da; teknoloji geliştiren, ARGE yapan firmalarla iç içe yaşadıklarını, sektörde ARGE yetkinlikleri ve kapasitesi yüksek birçok firmanın uluslararası ticarileşme alanında sıkıntı yaşadığını vurguladılar. ARGE yapan firmaların ticarileşmesi için sağlanan kamu desteklerini konuklara tanıttılar ve önerilerini paylaştılar.
Sektör sorunlarının, Teknopark ve devlet desteklerinin de serbest zamandaki sohbette geniş bir biçimde tartışıldığı toplantının üçüncü adımı olan İTÜ Teknokent buluşması da 16 Ocak 2014’te gerçekleşti.