Küresel araştırma şirketi TNS Global’in Türkiye’deki kadınların internet kullanımıyla ilgili araştırmasından çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Araştırmada Türkiye’deki kadınların internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih etmediği belirlendi.
 
SOSYAL MEDYA POPÜLER
 
“İnternetten herhangi bir ürün almadım ve almayı düşün-müyorum” diyen kadınların oranı yüzde 74,4 olurken bir kez internetten alışveriş yapanların oranı yüzde 23,5 oldu.
TNS Global’in araştırmasında kadınlara yöneltilen “En çok hangi siteyi ziyaret ediyorsunuz” sorusuna “Facebook” cevabı ilk sırada yer aldı. Facebook’u sırasıyla Google, YouTube, Hotmail ve Twitter takip etti. Facebook’u en fazla kullananların yüzde 91.5’inin 25-29 yaş grubu olduğu ortaya çıktı. YouTube ve Twitter’ı yüzde 41.3 oranıyla 18-24 yaşları arasındakiler ziyaret ederken Google’u en fazla kullananların 45 yaş ve üstü olması dikkat çekti.
 
En fazla 18-24 yaş grubu
 
Araştırmada üst gelir gruplarında çalışan ve çocuksuz kadınların daha fazla internet kullandığı tespit edildi. İnternete en fazla bağlananlar yüzde 22.7 ile 18-24 yaş grubundaki kadınlar. 25-29 yaş grubu kadınlarsa yüzde 17.8 ile ikinci sırada yer alıyor. İnternete en az bağlanansa yüzde 2 oranıyla 45 yaş ve üstü.
 
Cepten bağlanıyorlar
 
“İnternet’e en çok nereden bağlanıyorsunuz” sorusuna gençler cep telefonlarından bağlandığını söylerken yaşlıların evden yanıtını verdiği görüldü.  Kadınların yüzde 40,7’si cepten, yüzde 26,1’i işten, yüzde 11,6’sı okuldan nete bağlandığını açıklarken yüzde 22,3’ünün de evden internete girdiği belirtildi.
 
FATMA EREN - BUGÜN GAZETESİ