Sermaye Piyasası Kurulu’nun 17 Mart tarihinde, Türk Telekom’a 10 yıl vadeli ve 1 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihracına onay vermesi üzerine şirket harekete geçti.
Türk Telekom, yurtdışı tahvil ihracı için 5 Haziran'dan itibaren İngiltere ve ABD'de sabit getirili yatırımcı roadshowu yapacağını açıkladı.
Türk Telekom, Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yaptığı açıklamada, azami 10 yıl vadeli ve azami 1 milyar dolar karşılığına kadar yabancı para cinsi yurtdışı tahvil ihracı için yetkili bankalar ile 5 Haziran tarihinde başlamak üzere İngiltere ve ABD'de sabit getirili yatırımcı roadshowu yapacağını duyurdu.

Türk Telekom’un KAP’a yaptığı o açıklama
 
23.10.2013, 15.11.2013 ve 19.03.2014 tarihli Özel Durum Açıklamaları ile duyurmuş olduğumuz yabancı para cinsinden yurt dışı tahvil ihracı için Şirketimiz ve yetkili bankalar 5 Haziran 2014 tarihinde başlamak üzere İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sabit getirili yatırımcı roadshowu yapacaktır. Roadshowu takiben piyasa koşullarına bağlı olarak RegS/144A düzenlemelerine uygun ABD Doları cinsinden gösterge tahvil ihracı yapılabilir.