Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, CNNTürk televizyonuna bağlanarak yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye ve Türk demokrasisine olan inancımız tam” dedi. Hariri; Türkiye’ye en fazla yatırım yapan şirketlerden biri olarak Türkiye’ye her zaman güveniyoruz” diye konuştu.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Türkiye’nin vizyoner ve güçlü yönetimine ve Türk demokrasisine olan inançlarının tam olduğunu vurgulayarak, darbe girişiminin bertaraf edilmesini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. CNN Türk televiyonunda gündeme dair açıklamalar yapan Hariri, Türk milletinin iradesine ve demokrasiye vurulan bu darbenin kabul edilemeyeceğinin altını çizerek; “Türk halkın iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanı’na ve hükümetine karşı girişilen bu kalkışmaya karşı verilen tepki tüm dünyaya demokrasi örneği olmuştur” dedi.

Yaşanan olaylar sonucunda  güvenlik görevlileri ve masum vatandaşların kaybından dolayı duydukları üzüntüyü dile getiren Mohammed Hariri, Türkiye’de demokrasiyi korumak için hayatını feda edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Hariri: “Türkiye ‘iletişim’ sayesinde kenetlenerek kalkışmayı sonuçsuz bırakmıştır”

Darbe girişiminin başarısız olmasında; ‘İletişimin Gücü’nün çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Hariri, “Güvenlik güçleri, kamu kurumları, bakanlıklar ve ilgili tüm kurumlar Türk Telekom’un sağladığı kesintisiz iletişim sayesinde birbirleriyle bağlantıyı koparmadan kamu güvenliğini sağlayabilmişlerdir. Türk Telekom olarak yıllardır sürdürdüğümüz altyapı yatırımları sayesinde Türkiye’nin iletişim omurgası, en sıkıntılı anlarda dahi ayakta kalmış, darbe girişimlerine karşı tüm Türkiye ‘iletişim’in gücüyle kenetlenerek bu kalkışmayı sonuçsuz bırakmıştır” dedi.

Hariri: “Devletimizin ve milletimizin yanındayız, demokrasiden yanayız”

Türkiye’nin son dönemde gösterdiği ekonomik atılıma vurgu yapan ve Türkiye’nin, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakan Binali Yıldırım liderliğinde tüm hedeflerine ulaşacağından hiçbir şüphe duymadıklarının altını çizen Hariri; “Demokrasiye sahip çıkmak tüm iş dünyasının da görevidir. Bizler de devletimizin ve milletimizin yanındayız, demokrasiden yanayız. Oger Telecom ve Türk Telekom olarak, böylesi hassas dönemlerde, Türkiye’nin en büyük destekçisi olmaya devam edecek, yatırımlarımızı güvenle sürdüreceğiz” diye konuştu.