Türk Telekom açıklamasında, 2013 yılında Türk Telekom'un gerçekleştirdiği marka iş birlikleriyle market, hazır giyim, mobilya, ev eşyası, bankacılık ve turizm gibi 23 farklı sektörde düzenlediği 62 indirim kampanyasıyla müşterilerine toplam 20 milyon lira indirim imkanı sağladığı belirtildi.
 
Türk Telekom'un önceki yıllarda başlattığı kampanyayı 2013 yılında Şok, Tepe Home, Ulusoy/Varan, FLO, YKM, KFC, Morhipo, Jolly Tur, Tekin Acar Kozmetik, Garanti Bankası, TEB, Altınyıldız, Soyak İnşaat gibi lider markalarla sürdürdüğü kaydedildi.
 
Türk Telekom’un Soyak İnşaat işbirliğiyle başlattığı kampanyayla; 21 Türk Telekom müşterisinin İstanbul Halkalı Soyak Evostar, İzmir Soyak Siesta ve Soyak Mavişehir Optimus evlerinde 13 bin 500 liraya varan indirimlerle ev sahibi olma imkanına sahip olduğu bildirilen açıklamada, sektördeki lider bankalarla yapılan iş birliklerinden yararlanan 5 bin Türk Telekom müşterisinin ise piyasa koşullarına göre çok daha rekabetçi faiz oranları ile ihtiyaç ve konut kredisi kullandığı ifade edildi.
 
Açıklamaya göre, 2013’ün eylül ve kasım dönemlerinde Türk Telekom tüm bireysel müşterilerinin fatura zarflarına ilk kez indirim kuponu ekledi. Türk Telekomlular bu kuponlarla Şok ve P&G market alışverişlerinde yüzde 30’a varan indirimlerle alışveriş yaptı. Türk Telekom, 2013 yılının Babalar Günü’nde ise müşterilerini Tekin Acar’dan yüzde 50’ye varan indirimle buluşturdu.
 
Türk Telekom’un aralık ayında, mobilya ve aksesuar mağazacılığı alanında  Tepe Home ile yaptığı yüzde 50’ye varan indirime ek olarak yüzde 15’e varan ekstra indirim kampanyası ile Türk Telekom müşterileri indirimli fiyatlarla yeni yıl hediyesi aldı. Türk Telekom müşterileri 2013’te ayrıca Altınyıldız markalı tüm erkek koleksiyonlarında indirimli tek fiyat kampanyasından da yararlandı.
 
Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Bireysel Müşteri Başkanı Ali Yılmaz, sektörünün lideri konumundaki markalarla yaptıkları iş birliklerinin önceki yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da müşterilerin büyük bir ilgisi ile karşılaştığını belirtti.
 
Türk Telekom olarak, müşterilerin yaşamlarına daha fazla değer katmak amacıyla farklı ihtiyaçlara yönelik ayrıcalıklı markalar ile yaptıkları iş birliklerini de sunarak kalıcı ve uzun süreli bir müşteri mutluluğu yaratmayı hedeflediklerini ifade eden Yılmaz, bu vizyon doğrultusunda ilerideki dönemde de müşterilere daha üstün hizmet ve ayrıcalıklar sunabilmek için işbirliği platformunu geliştirerek devam ettireceklerini kaydetti.