Türk Telekom, İstanbul'da “Akıllı yaşam teknolojilerini” herkes için ulaşılabilir hale getirecek yeni bir ürün tanıtımı gerçekleştirdi. Ülkemizde birçok teknoloji şirketinin yerli imkanlarla üretmeye başladığı yerli akıllı telefon pazarına Türk Telekom, bugün tanıttığı yeni nesil akıllı ev telefonu E4 modeliyle girdi.
Yeni nesil akıllı ev telefonu E4'ün tanıtımı, Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz ve Türk Telekom Bireysel Müşteri Başkanı Ali Yılmaz’ın sunumuyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Türk Telekom CEO’su Tahsin Yılmaz 1 milyon dect telefon kullanıcısının bulunduğu ülkemizde, tüketicileri yeni nesil akıllı ev telefonu ile buluşturmak için 1 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

 
Ev telefonundan WhatsApp imkanı
Ev telefonu kullanım alışkanlıklarını kökten değiştirmeyi hedefleyen Türk Telekom'un akıllı ev telefonu E4'le internete girmek, televizyon seyretmek, oyun oynamak, müzik dinlemek ve sosyal ağlara bağlanmak mümkün. 4" ekran genişliğine sahip E4, Android Jelly Bean işletim sistemi kullanıyor.
Şu anda ilk ve tek akıllı ev telefonu olma özelliğine sahip E4 ile kullanıcılar dilerlerse evde ve ofiste var olan internet bağlantısı üzerinden internete girerek maillerini okuyabilecek, ofis dosyalarını açarak üzerinde çalışabilecek; Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamalarını kullanabilecek.
Türk Telekom kullanıcıların E4'ü rahat ve sorunsuz kullanabilmeleri, rehberlerini kolay aktarabilmeleri için 'AkTTar' uygulamasını Android, iOS, Windows Phone platformlarında kullanıma sundu.
E4 içinde yüklü olan Wirofon uygulamasıyla kullanıcının bulunduğu yerdeki internet bağlantısı üzerinden, ev telefonu tarifesiyle konuşmasına da olanak tanıyacak. Türk Telekom akıllı ev telefonu E4; Wirofon, TTNET Müzik, Tivibu, Bulut Rehber, Bulut Depo, Akttar, Yardım Rehberim uygulamaları yüklenmiş olarak Aralık ayı itibarıyla tüm Türk Telekom bayi ve ofislerinde satışa sunulacak.

Tahsin Yılmaz: “Müşterilerimize dijital çağın avantajlarını sunuyoruz”
Akıllı ev telefonunun kamuoyuna tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Türk Telekom CEO Tahsin Yılmaz, iletişim sektörünün lideri olarak “Dijital Yaşam Dönüşümü” vizyonuyla müşterileri için çözümler üretmeye devam ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “3D vizyonumuz doğrultusunda, dijital çağın avantajlarını müşterilerimize en iyi şekilde sunmak için ürünlerimizi sürekli geliştiriyor ve çeşitlendiriyoruz. Bir yakınsama ürünü olarak akıllı ev telefonumuzu; Türk Telekom Grubu’nun tüm iletişim hizmetlerinin harmanlandığı bir platform, entegre bir iletişim cihazı olarak değerlendiriyoruz. Yeni ürünümüzle, Türkiye’de genişbant penetrasyonunu desteklemeyi ve mobil tarafla yapacağımız sinerji kampanyalarıyla müşterilerimize daha fazla değer katmayı hedefliyoruz.”
Yılmaz konuşmasında, araştırmaların Türk halkı için ev telefonunun vazgeçilmez bir cihaz olduğunu gösterdiğini de vurgulayarak, “Türkiye’de her yıl yaklaşık 1 milyon adet kablosuz ev telefonu satılıyor” dedi.
 
Akıllı ev telefonunu Türk mühendisler geliştirdi
Akıllı ev telefonunun yoğun bir çalışma sonucunda ortaya çıktığını belirten Tahsin Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Tüm mühendislik ve tasarım çalışmalarını Türkiye’de yaptığımız ve orta vadede Türkiye’de üretmeyi hedeflediğimiz akıllı ev telefonumuzla, Android işletim sistemi ile DECT teknolojisini birleştirdik. Böylece kablosuz ev telefonlarını müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarını karşılayacak hale getirdik. Teknolojide öncü bir grup olarak Ar-Ge yatırımlarını ve müşterimize fayda sağlamayı birinci öncelik sayıyoruz. Önümüzdeki dönemde, pazara daha farklı segmentlerde farklı tüketici ihtiyaçlarını karşılayan cihazları sunmayı hazırlanıyoruz. Akıllı ev telefonlarımızın ilki olan E4’ün tüm Türkiye’ye ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.”