Vodafone Grup Vakfı, “Mobile for Good Europe Awards” ödül programıyla sağlık, eğitim, kamu hizmetleri ve erişilebilirlik konularında hayatı kolaylaştırarak toplumsal fayda sağlayacak mobil uygulamaları ödüllendirecek.
Başvuruları 15 Ekim’e kadaryapılabilen ödül programı kapsamında Berlin, Amsterdam ve Madrid’te workshoplar düzenlenecek ve kazananlar ödüllerini 5 Aralık’ta Brüksel’deki ödül töreninde alacak. Her kategorinin kazananları 50 bin Euro’luk para ödülünün sahibi olacak.
Vodafone'un faaliyet gösterdiği ülkelerdeki toplumlara destek olmak, sosyal ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına devam eden Vodafone Vakfı, geçtiğimiz yıllarda düzenlediği Smart Accesibility Awards ödül programını bu yıl “Mobile for Good Europe Awards” adıyla düzenleyerek Android ve IOS uygulamaları ödüllendiriyor.
Türkiye’den de etkin bir katılımın beklendiği ödül platformuna başvurular 15 Ekim 2013 tarihine kadar gerçekleşecek ve program kapsamında Berlin, Amsterdam ve Madrid’de workshoplar düzenlenecek.Engellilik Forumu ve AGE Platformu Avrupa işbirliği ile hayata geçirilen Mobile for Good Europe Awards platformunda 4 kategorinin kazananları Brüksel’de 5 Aralık’ta gerçekleştirilecek ödül töreninde toplam 200 bin Euro ödül kazanacak. Sağlık, eğitim, kamu hizmetleri ve erişilebilirlik alanlarında ödüllendirilecek uygulamaların hayatı kolaylaştırarak toplum için belirgin bir fayda sağlaması gerekiyor.
Engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek uygulamalar ödüllendiriliyor
Geçen senenin kazanan projelerinden biri, otizmli oğluyla iletişim kurmak için Juan Carlos Gonzalez Montesino’nun geliştirdiği “Ablah” adlı mobil uygulamaydı. Bu yıl sağlık kategorisi jürisi, gerçek zamanlı hasta takibi sağlayacak ve sağlıkla ilgili verilerin toplanması ve iletilmesiyle ilgili yenilikçi çözümlere odaklanacak. Erişilebilirlik kategorisinde ise jüri, engelli ya da yaşlı bireylere daha iyi bir yaşam kalitesi sağlayabilmek için geliştirilen uygulamalara öncelik verecek ve eğitim kategorisinde kolay ve etkili öğretim uygulamalara önem verilecek.
Toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için çalışan, tüm dünyada faaliyet gösteren 27 yerel Vodafone Vakfından biri olan Türkiye Vodafone Vakfı, ödül platformunu düzenleyen Vodafone Vakfı’nın yarışma için belirlediği ilkelere paralel olarak, Türkiye’de toplumun gelişmesine ve yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak misyonuyla çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, UNDP ve Alternatif Yaşam Derneği iş birliğiyle 2008 yılında başlattığı “Düşler Akademisi” projesiyle engelli bireylerin sanat aracılığıyla aktif ve üretken olmalarını desteklemeye çalışıyor.“Sanat ve Sanatçı Engel Tanımaz” sloganıyla yol alan Düşler Akademisi projesi ile 1.700’den fazla gencin hayatına dokunan vakıf, Düşler Akademisi sanat atölyelerinden mezun gençlere profesyonel sanat kariyeri yolu açılıyor. Müzik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler ve gönüllü müzisyenlerin kurduğu Social Inclusion Band, tiyatro atölyelerinden mezun gençlerden oluşan Düşler Kumpanyası ve mutfak atölyesi öğrencilerinin marifetli ellerinden çıkan ürünlerin üretildiği Düşler Mutfağı ile Düşler Akademisi öğrencileri gelir elde edebildikleri bir mesleğe kavuşuyor.
Türkiye Vodafone Vakfı diğer yandan Türkiye’de bağışlanan kan miktarındaki açığın giderilmesine destek olmak, gönüllü kan bağışçısı sayısını artırmak ve kan bağışını düzenli bir alışkanlık haline getirilmesi için geliştirilen Vodafone Kan Bağışı Noktası Bilgilendirme Servisi ile Türkiye’nin önemli bir sağlık soruna çözümler de sunuyor. Ayrıca, sosyal bir fayda sağlayan diğer bir uygulama olan Akut Mobil Uygulaması sayesinde felaket anında ihtiyaç duydukları her türlü bilgiye anında erişmelerine olanak sağlanıyor. Deprem, yangın, sel, kaybolma gibi acil durumlarda telaş içinde ulaşılamayan tüm bilgilere tek bir SMS ya da akıllı cihazlara indirilecek aplikasyonlar üzerinden kolaylıkla erişmek mümkün. Uygulama Apple App Store ve Google Play Store’dan da ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, konuyla ilgilişunları söyledi:
“Vodafone Türkiye olarak global bir bilgi birikimine sahip olduğumuz mobil iletişim teknolojilerinin toplumun uzun vadeli kalkınmasına destek olmak yolunda büyük öneme sahip olduğuna inanıyoruz. “Çifte sorumluluk” anlayışımız doğrultusunda, ticari faaliyetlerimiz kadar sosyal yatırımlarımıza da büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda, Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla yürüttüğümüz projelerde, ülkemizde çeşitli nedenlerden ötürü sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan tüm bireylere en yüksek faydayı sağlamak, bu vesileyle toplumumuzda yaşam kalitesinin artmasına katkıda bulunmak üzere çalışıyoruz. Odak alanlarımız olan eğitim, kadın, girişimcilik ve engellilerle ilgili başarılı çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz. Bu anlayışımızın sosyal hayattaki en önemli yansımalarından biri Düşler Akademisi. Önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve topluma tam katılımlarını sağlamak konusunda ‘engelleri kaldırmak’ üzere daha fazla sorumluluk almak yer alıyor. Ayrıca, Kızılay Kan Bağış Noktası Bilgilendirme Servisi ve Akut Mobil Uygulaması gibi birçok uygulamamız bulunuyor. Bağlı bulunduğumuz Vodafone Grup Vakfı’nın bu konuya dikkat çekmek amacıyla hayatı kolaylaştırarak toplum için belirgin bir fayda sağlayacak mobil uygulamalar için düzenlediği ödül bizi heyecanlandırıyor. Vodafone’un dünya çapında yıllardır büyük bir başarıyla düzenlediği Smart Accesibility Awards bu yıl Mobile for Good Europe Awards adıyla düzenlenecek. Eminim ki Türkiye’den de önemli katılımlar gerçekleşecek. Bu ödül platformunun tüm toplumun ve engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak açısından olumlu gelişmeler sağlayacağına inanıyorum.”
Başvuru ve detaylı bilgi  için:  http://www.mobileforgoodeuropeawards.com/