Turkcell, Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP’a yaptığı açıklamada, 2016 yılına ait finansal beklentilerini ve öngörülerini açıkladı.
Şirketin KAP’a yaptığı açıklamada 2016 yılı için beklentileri şöyle şekillendi:

“Şirketimiz 27 Ekim 2015 tarihinde yapmış olduğu 9 aylık mali dönem açıklamalarında,  2015 yılı için daha önce %31-%32 olarak öngörülen FAVÖK marjı hedefini %32-%32,5 seviyesine yükseltmiş, %6-%9 olan grup gelir büyümesi hedefini, Turkcell Türkiye için %10, Turkcell Grup seviyesinde %6 olarak güncellendiğini açıklamıştı.

Şirketimizin 2016 yılı beklentileri ve 2016-2018 yılları arasındaki 3 yıllık döneme ilişkin orta vadeli öngörüleri ise aşağıda ayrıca açıklanmaktadır.  

2016 yılına ilişkin:
* Turkcell Türkiye için %8-%10 aralığında gelir büyümesi;
* Turkcell Grubu için %8-%10 aralığında gelir büyümesi, %31-%33 aralığında FAVÖK marjı ve yaklaşık %20 seviyesinde operasyonel yatırım harcamalarının (lisans hariç) satışlara oranı beklenmektedir.

2016 - 2018 arasındaki 3 yıllık döneme ilişkin ise:
* Turkcell Türkiye için gelirlerde yaklaşık %10 yıllık bileşik büyüme oranı* (CAGR) ve %32-%35 aralığında FAVÖK marjı;
* Turkcell Uluslararası için gelirlerde yaklaşık %15 yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ve yaklaşık %35 FAVÖK marjı;
* Turkcell Grubu için gelirlerde %10-%14 aralığında yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR), %32-%35 aralığında FAVÖK marjı ve yaklaşık %17-%16 seviyesinde operasyonel yatırım harcamalarının (lisans hariç) satışlara oranı beklenmektedir.

Bugün, yatırımcı ve analistler ile paylaşılan, beklenti ve öngörülerimizi içeren sunuma internet sitemizde yer alan www.turkcell.com.tr/tr/hakkimizda/yatirimci-iliskileri/finansal-raporlar/yatirimci-paketi linkinden ulaşılmaktadır.

*Yıllık bileşik büyüme oranı 2015 yıl sonu ve 2018 yıl sonu arasındaki ortalama yıllık büyümeyi ifade etmektedir.

Turkcell, ileriye yönelik bu beyanlarda yansıtılan beklentilerin şu anda makul olduğuna inanmakla birlikte, bu beklentilerin doğru bir şekilde gerçekleşeceği yönünde teminat verememektedir. Bu beyanlar mevcut beklenti ve varsayımlara dayanmakta olup risk ve belirsizliklere tabiidir. Bu tür ileriye yönelik beyanların sonucunu etkileyebilecek çeşitli risk ve zorluklar hakkında bilgi edinmek için web sitemizdeki yatırımcı ilişkileri sayfası ziyaret edebilir buradan finansal ve diğer raporlara ulaşabilirsiniz ve hisselerimizin işlem gördüğü borsaların düzenleyici otoriterlerinin web sitelerinde yer alan finansal ve diğer raporlara da erişebilirsiniz. Takip eden ve bizi konu alan tüm yazılı ve sözlü ileriye dönük bildirimler, bütünde, bu uyarılara refere edilerek yapılmaktadır.


Açıklamanın İngilizce versiyonuna aşağıda yer verilmektedir./ The English version of this disclosure is stated below. 


This announcement is made in accordance with the Capital Markets Board's II-15.1 communiqué on material events disclosure with regards to the public disclosure of forward looking statements.

On October 27, 2015, our company disclosed in its 9 month financial results announcement an increase in our EBITDA margin target to 32.0%-32.5%, from the 31%-32% range and updated our revenue growth target to 10% for Turkcell Turkey and 6% for the Group from the previous 6%-9% range for the year 2015.

Additionally, our guidance for 2016 and ambition level for the next 3-year period of 2016-2018 are provided below:

Guidance for 2016;
* Turkcell Turkey revenue growth target of 8%-10%,
* Turkcell Group revenue growth target of 8%-10%, EBITDA margin target of 31%-33% and operational capex (excluding license fees) over sales of around 20% are projected. 

Ambition level for the next 3-year period between 2016-2018;
* Turkcell Turkey revenue CAGR* of around 10% and EBITDA margin of 32%-35%
* Turkcell International revenue CAGR of around 15% and EBITDA margin of around 35%
* Turkcell Group revenue CAGR of 10%-14%, EBITDA margin of 32%-35% and operational capex (excluding license fees) over sales of around 17%-16% are projected. 

Please find a link to our presentation, which includes our targets and ambition level as presented to the analyst and investor community today on our website at www.turkcell.com.tr/en/aboutus/investor-relations/presentations.

*CAGR is compound annual growth rate that is calculated between 2015 and 2018.

Although Turkcell believes that the expectations reflected in such forward-looking statements are reasonable at this time, it can give no assurance that such expectations will prove to be correct.  These statements are based on current expectations and assumptions that are subject to risks and uncertainties. For a discussion of certain risk factors and challenges that may affect the outcome of such forward looking statement, please visit our Investor Relations website and consult the financial and other reports available on such website, as well as the financial and other reports available on the websites of the regulators of the stock exchanges on which our shares are listed.   All subsequent written and oral forward-looking statements attributable to us are expressly qualified in their entirety by reference to these cautionary statements.  


In the event of a contradiction between the Turkish and English versions of this public disclosure, the Turkish version shall prevail.”