Akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji konularına odaklanan Turkcell, Türkiye’nin ilk 4G’li akıllı telefonu T50’yi tanıttı. T serisinin en yenisi olan T50 haziran sonunda Türkiye’de 699 TL’den satışa sunulacak. Aynı zamanda Türkiye’nin operatör markalı ilk 4G destekli telefonu olan T50, 150 Mbps hız desteği ve 13 megapixel arka kamerasıyla T serisinin en akıllısı. Yine Çinli ZTE’nin ilk üretimini yapacağı T50’nin bir kısmı da Türkiye’de Vestel’de üretilecek.
Turkcell’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaptığı toplantıda T50’yi tanıtan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, T serisinin 1.5 milyondan fazla sattığını, T50’yle daha fazla satışı hedeflediklerini söyledi. Ciliv şöyle devam etti:
“Turkcell olarak, akıllı telefonları lüks değil, insanların hayatını kolaylaştıran, bilgiye ulaştıran birer cep bilgisayarı olarak görüyoruz. Herkesin bu cihazların sunduğu fırsatlardan yararlanabilmesi için ileri teknolojiyi erişebilir fiyata sunmanın önemine inanıyoruz. Her 10 kişiden 7’si ilk defa T serisi ile akıllı telefona geçti. Turkcell T50, hem günümüzün 43.2 Mbps’ye varan çift taşıyıcılı internet teknolojisini hem de 150 Mbps’yi bulan geleceğin 4G teknolojisini desteklemesiyle bilgiye ve eğlenceye her an her yerden turbo internet hızında erişmek mümkün.”
 
Yatırıma devam edecek
 
Ciliv, “4G’de de dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyor, eş güdümlü olarak en yeni teknolojileri şebekemize uyguluyor ve 4G’ye hazırlanıyoruz. Ülkemizde 4G için belirlenmiş zaman planı henüz bulunmuyor. Bu konuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından öncelikle gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Hem akıllı telefon hem de şebeke tarafında Turkcell olarak öncülük ve yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi. Turkcell T40 ile Türkiye’nin ilk yerli akıllı telefonunu ürettiklerini hatırlatan Süreyya Ciliv, “T50’de de bu öncülüğümüzü sürdürmeyi hedefliyoruz. T50’nin yerli üretim adedi Turkcell T40’tan daha fazla olacak” diye konuştu.
 
Popüler uygulamalar yüklü gelecek
 
Android’in son versiyonu olan Kit Kat 4.4.2 işletim sistemini kullanan T50, 2300 mAh batarya ve hızlı şarj özelliğiyle dikkat çekiyor. 5 inç ekran büyüklüğüyle T serisinin en geniş ekranlı telefonu, 7.8 milimetrik ince tasarıma sahip. Turkcell T50’de Turkcell TV+, Turkcell Müzik, Turkcell Video, AppMarket, fizy ve BiP uygulamaları gibi pek çok Turkcell uygulaması da ön yüklü geliyor. Turkcell uygulamalarına ek olarak Facebook, Twitter, Flipboard, Yahoo hava durumu, musiXmatch gibi sıkça tercih edilen uygulamalar da cihaza yüklü olacak.
 
Kendi kılıfını tasarla
 
Turkcell, lale ve nazar boncuğu tasarımlı kılıfların yanı sıra T50’de kapaklı koruyucu kılıf da aksesuar seçenekleri arasında sunuluyor. Ayrıca Turkcell müşterileri özel indirimle kılıflarını tamamen kişiselleştirme şansına sahip olacak. www.turkcell.com.tr adresinden ulaşılabilen arayüz sayesinde kılıf ve kapaklar, istenen yazı, fotoğraf, filtre ve kolajlarla tasarlanabilecek. Kullanıcıların kendi yükleyeceği fotoğraflara ek olarak ayrıca sosyal medya hesaplarından görsel aktarmaları ya da istenilen renk kodlarını belirleyerek tasarım yapmaları da mümkün.
 
Yerli akıllı bileklik
 
Giyilebilir teknoloji olarak T-Fit adını taşıyan akıllı bileklik, atılan adım sayısı, kat edilen mesafe, harcanan kalori gibi bilgileri takip edebilecek. Aynı zamanda saat ve titreşimli alarm özelliği taşıyan bileklik, uyku kalitesi bilgilendirmesi de yapabiliyor. T-Fit’e tarifeye ek ücretler ve çeşitli renk seçenekleriyle sahip olmak mümkün olacak. Ayrıca T50 ile birlikte alınabileceği kontratlı seçenekler de sunulabilecek. 119 liraya satılacak T-Fit, tüm Androidli telefonlara yüklenebilecek.