Telekomünikasyon endüstrisinin önemli yayın organlarından totaltelecom tarafından her yıl düzenlenen 'Mobil Haberleşme Ödülleri – World Communications Awards' finalistleri açıklandı. Finalistler arasında Turkcell ve TTNET'in eski Genel Müdürü Abdulah Orkun Kaya'da yer aldı.
 
Turkcell en iyi operatörlüğe aday
 
Türkiye’nin önde gelen GSM operatörlerinden Turkcell, ‘EN İYİ OPERATÖR’ kategorisinde finalistler arasında yer aldı.  Turkcell ‘DÜNYANIN EN İYİ OPERATÖRÜ’ seçilebilmek için EE, Globe Telecom, Idea Cellular, Ooredo, Smart Communications ve Vodafone Qatar ile yarışacak.
 
Turkcell’in RoamAssist ve ONETurkcell projeleri de finalist projeler arasında yer aldı. Roam Assit ‘EN İYİ TÜKETİCİ SERVİSİ’, ONETurkcell de ‘EN İYİ DİJİTAL DENEYİM’ kategorilerinde ödül için yarışacak.
 
TTNET eski Genel Müdürü 'En İyi CEO'ya aday



Mobil Haberleşme Ödülleri'nde finalistler arasında yer alan bir diğer isim ise TTNET eski genel müdürü Abdullah Orkun Kaya oldu. Abdullah Orkun Kaya, dev telekom şirketlerinin CEO’larıyla beraber 'En İyi CEO' dalında aday gösterildi.
 
2009 yılında Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv bu ödülü kazanarak, ‘YILIN CEO’su seçilmişti. TTNET eski Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya ‘EN İYİ CEO’ ödülünü alabilmek için şu CEO’larla yarışacak:
 
NTT Communications CEO’su Akira ARIMA
PT Telkomsel CEO’su Alex J. SINAGA
Globe Telecom CEO’su Ernest L. CU
T-Mobile US CEO’su John LEGERE
Softbank CEO’su Masayoshi SON
Philippine Long Distance Telephone Company CEO’su Napoleon L. NAZARENO
AT T CEO’su Randall STEPHENSON
Vodafone CEO’su Vittorio COLAO
Ooredoo Global Services CEO’su Yousuf Abdulla Al-Kübaisi
 
Totaltelecom Mobil Haberleşme Ödülleri 2 Aralık gecesi Londra’da düzenlenen törende açıklanacak.