Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen 20 bini aşkın şirket için zorunlu olan e-Fatura, e-Dönüşüm’ün öncü şirketlerinden FIT Solutions tarafından firmalara Turkcell Akıllı Bulut işbirliği ile sunuluyor. Turkcell ve FIT Solutions’ın stratejik ortaklığının da başlangıcı olan “FIT e-Fatura” çözümü FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı Müdürü Şahin Engin Uysal’ın da katıldığı bir oturumda tanıtıldı. e-Dönüşüm konusundaki soruların Bahar ve Uysal tarafından cevaplandığı oturumda FIT e-Fatura çözümünün fark yaratan yanları konuşuldu. Birçok firmanın iş süreçleri ve devlet ile olan ilişkilerini dijital ortama taşımalarını sağlayan FIT Solutions’ın iletişim devi Turkcell ile ortak geliştirdiği, e-Dönüşüm®’ün en yeni çözümü olan “FIT e-Fatura” birçok önemli fırsatı beraberinde getiriyor. 

Etkin zaman yönetimi, tek format ile raporlama ve denetim kolaylığı gibi katkıların yanı sıra, e-Fatura’ya geçen işletmeler depolama için fiziki alan ihtiyacı ile fatura basım, dağıtım ve gönderim masrafı ve noter onay masrafı gibi masraflardan tasarruf ediyorlar.
Tek formatla raporlama ve denetim kolaylığı sağlayan e-Fatura hizmeti, aynı zamanda firmaların  e-Defter, e-Arşiv, e-İmza gibi elektronik uygulamalara entegrasyonunda da ciddi bir rol üstleniyor. Firmalar e-Fatura için kullandıkları kadar ödeme yapıyorlar. e-Faturanın GİB tarafından 2015 yılı içerisinde 100 binin üzerinde şirkete zorunlu kılınması bekleniyor. 
FIT Solutions ve Turkcell stratejik ortaklıkta buluşuyor

Gelir İdaresi Başkanlığınca onaylanmış e-Fatura’nın yanı sıra, e-Defter, e-Bilet, e-Arşiv, e-İrsaliye ve benzeri tüm e-Dönüşüm® çözümlerini sunan FIT Solutions Türkiye’de 1300’ün üstünde müşteri ile çalışıyor. Dünyadaki en büyük 25 uluslararası firmanın Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerinin elektronik çözüm ortaklığı için firmalarını tercih ettiğini söyleyen FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar, “Turkcell bizim için çok önemli bir stratejik iş ortağı. ‘FIT e-Fatura Turkcell Akıllı Bulut İşbirliğiyle’ çözümümüzü Turkcell Akıllı Bulut teknolojisinin sağladığı avantajlarla işletmelerin hizmetine sunuyoruz. İnanıyoruz ki, bu ortaklıktan gerek işletmeler gerekse FIT Solutions ve Turkcell karşılıklı faydalar sağlayacak.” diye konuştu. 

Çevre dostu e-Dönüşüm® ile maliyetler düşüyor

e-Fatura’nın yanı sıra 1 Ocak 2015 tarihine kadar e-Defter’i kullanmakla yükümlü firmaların dönüşüm süreçlerini tamamlamaları gerektiğini de hatırlatan Bahar, “e-Defter, e-İrsaliye, e-Fatura ve e-Arşiv gibi uygulamaları kapsayan e-Dönüşüm®, kağıt halinde basılması ve saklanması hem zahmetli hem de maliyetli birçok belgeyi elektronik ortama taşıyarak ülke ekonomisine yılda 500 milyon TL’ye yakın tasarruf sağlayacak. Ayrıca, şirketler kağıt tasarrufu yaparak, iş süreçlerini doğaya dost biçimde dönüştürebilecek. ‘FIT e-Fatura’ sayesinde basım maliyetlerinin ortadan kalkması ile kağıt tüketimi azalıyor ve ağaçların kesilmesi önleniyor. Sadece bizim müşterilerimizi değerlendirdiğimizde 2013 yılında 10 binden fazla fatura tasarruf edildi. Böylece, çevreye yüzlerce ağaçlık bir katkı sağlanmış oldu” diye konuştu.