Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Doğan Erden, Turkcell’de genel müdürlük seçiminde gelinen son süreci değerlendirdi. Erden, Turkcell’in genel müdür aday sayısının yapılan elemeler sonucunda 10’dan daha az sayıya düştüğünü söyledi.

Erden, “Genel müdür seçim süreci şeffaf bir şekilde devam ediyor. Uluslararası bir danışmanlık firması ile Turkcell’in yönetim kurulu işbirliği içinde ve tüm dünya ve Türkiye adayları inceleniyor. Genel müdür aday rakamı tek haneli bir rakama indi. Uluslararası bir danışmanlık firması yürütüyor bu işi. Turkcell ve Türkiye için en doğru CEO seçilecektir.” dedi.

En hızlı işleyen süreçlerden biri olduğuna işaret eden Erden, gelecek hafta yönetim kurulu olduğunu ve sürecin haftaya daha netleşeceğini ifade etti. 2014 yılını da değerlendiren Erden, “2014 yılı güzel geçti, yüzde 6’lık bir büyüme sağladık. 4. çeyrekte kârın düşmesinin nedeni ise Ukrayna’da kur farkı zararlarından 1 milyar TL’ye yakın bir düşüş oldu.” dedi. Erden 7 yıllık yatırımın sonunda bu yıl 3G’den 4G’ye geçeceklerini belirtti.