Turkcell, şirketlerin ve ülke ekonomisinin teknoloji kullanımı ile büyüyeceği inancından yola çıkarak Türkiye’de yepyeni bir hareket başlatıyor“Türkiye’deki tüm şirketlerin teknoloji ile büyümesini, daha verimli ve karlı olmasını, geleceğini bugünden garanti altına almasını hedefleyen büyük bir dönüşüm” olarak tanımlanan “İş’te Teknoloji Hamlesi”, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve Genel Müdür Yardımcıları Selen Kocabaş ile Yiğit Kulabaş’ın katıldığı basın toplantısı ile tanıtıldı.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv: “Bir ülkenin teknoloji kullanımı ile gayri safi milli hasılası arasında doğru orantı var. Ülkeler arasında ekonomik fark yaratan en önemli unsur teknoloji. İş’te Teknoloji Hamlesi ile şirketlerin büyümesini, Türkiye’nin dünya klasmanında bir üst lige atlamasını hedefliyoruz.”
Turkcell kurumsal satış ekipleri, “İş’te Teknoloji Hamlesi” için hazır
Turkcell, “İş’te Teknoloji Hamlesi”ni önce kendi saha ekipleri için başlattı. Tüm Türkiye’de görev yapan 2000 kişilik kurumsal satış ekibi, toplam 10.000 saat eğitim aldı. Farklı şehirlerde düzenlenen 15 çalıştay, 40 toplantıda 1.500 kişiye bilgilendirme yapıldı, bu toplantılara 500 kişi de video konferans ile katıldı.
Teknoloji kullanımıyla şirketlere yaratılan fayda
•Video konferans sistemleri ile ulaşım ve eğitim maliyetlerinde sağlanan avantaj: %30
•KOBİ’lerin network teknolojileri ile sağladığı ortalama verimlilik artışı: %7
•Bulut Bilişimin Orta-Büyük ölçekli bir firma için sağladığı maliyet avantajı: %80
•Turkcell’in M2M çözümleri ile 2012 yılında ülke ekonomisine yaptığı katkı: 1 Milyar TL
21. yüzyıl şirketleri için oyun planı
Turkcell, İş’te Teknoloji Hamlesi ile 21. yüzyıl şirketleri için hem kazanan hem de ülkeye kazandıran bir oyun planını devreye sokuyor.  İş’te Teknoloji Hamlesi; vizyonu, hayalleri ve yenilikçilik hedefiyle yola çıkan şirketlere operasyonel mükemmeliyet ve verimlilik sağlayarak müşteri deneyimini “eşsiz” hale getirmenin yolunu açıyor. Bu sayede büyüme ve kârlılık oranlarını azamîye ulaştırması hedeflenen şirketlerin elde edeceği başarı, Türkiye’ye sağlayacakları ekonomik katkının da her geçen gün artmasını garantiliyor.
Ülkeler Teknoloji ile Büyüyor
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin (ITU) verilerine göre, ülkelerin Bilişim Gelişim Endeksi (IDI) Skoru ile Kişi Başına Düşen Milli Gelir arasında doğrudan ilişki söz konusu. IDI skoru en yüksek ülkeler sıralamasında Finlandiya, İngiltere ve Fransa başı çekiyor. 7 ila 10 arasında IDI skoruna sahip bu ülkelerde kişi başına düşen milli gelir, 30 ila 45 bin dolar arasında. Türkiye’nin IDI skoru ise 4,5 seviyesinde ve kişi başına düşen milli gelir seviyesi 15 bin dolar seviyesinde.  

Dünyada Fark Yaratmak için Bilişim
Ericsson’un Mobil Genişbant Sıralaması araştırmasına göre, şirketlerde bilişim teknolojilerinin etkin kullanım düzeyi Finlandiya’da yüzde 100 iken ABD’de yüzde 97. Türkiye ise, bu sıralamada Brezilya ile beraber yüzde 56’lık dilim içerisinde yer alıyor.
KOBİ’lerin Bilişim Harcamalarındaki Payı
Büyük şirketler bilişim harcamalarına daha yüksek bütçeler ayırırken Türkiye’de KOBİ’lerin bu alandaki payı yüzde 15 seviyesinde. YASED araştırmasına göre bu sıralamada Türkiye’nin hemen üzerinde yer alan Polonya’da ise KOBİ’ler, bilişim harcamalarında yüzde 30’luk pay sahibi.