Telekom alanında pazarlamanın Oscar’ı olarak adlandırılan Global Telecoms Business’ın “50 CMO-2014” (Yılın pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcıları) listesine, dünyanın farklı coğrafyalarından öne çıkan isimlerle birlikte Turkcell’den Yiğit Kulabaş da girdi. Listede 12’si kadın toplam 50 tepe yönetici bulunuyor.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, bu kapsamda, geçen hafta Londra’da düzenlenen pazarlama konferansına katıldı. 
 
Öngörülerle dans ediyor
Kulabaş, etkinlikte, ‘gerçek zamanlı pazarlamanın nasıl ortaya çıktığını, gelişimini ve geleceğini’ konu alan bir konuşmaya imza attı.
“Gelecek resminin temel renklerinden biri teknoloji olacak” diye konuşan Yiğit Kulabaş, “Teknoloji gelişimini bugünden görebiliyoruz. Bu yüzden Turkcell olarak “İleri Görüş” vizyonunu ortaya koyuyoruz. Birçok sektörün oyuncuları ve teknoloji dünyasını bir araya getirerek geleceğe dair oyunu değiştirecek çözümleri birlikte şekillendirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
İş dünyasında ideal zamanda aksiyon almanın çok önemli olduğunu vurgulayan Yiğit Kulabaş, “Turkcell’de “Öngörülerle Dans” adını verdiğimiz bir modelimiz var. Diyoruz ki, bugünün bazı büyük işleri de aslında bir zamanlar henüz çok az kişinin duyduğu birer fikirdi. Öngörüleri doğru anlayıp bu fikirlere ideal zamanda yatırım yapanlar hep başarılı oldu” dedi.
 
Yeni fikirlere yatırım
Gelecekteki teknolojilerin, ürün ve servislerin kalbinde yer almak adına Turkcell olarak, her 3 ayda bir farklı bir konu için bir sektörün veya alanın liderleriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Yiğit Kulabaş, şöyle devam etti:
“O sektörü etkileyecek öngörüleri ve gelecek teknolojileri masaya yatırıp beraber fırsatları değerlendiriyoruz. Önümüzdeki 10 yıla dair yeni fikirler geliştiriyor ve bu fikirleri iş dünyasıyla paylaşıyoruz.”
 
Gerçek zamanlı işletme
Yiğit Kulabaş, Turkcell’in kurumsal aboneleri için gerçek zamanlı işletme kavramını ortaya koyduklarının altını çizdi. Kulabaş’a göre, “Yeni dünyada kazananlar arasında olmanın sırrı bunda gizli.” Kulabaş, “Gündelik hayatta yaşanan gerçek zamanlı devrim, henüz tam anlamıyla işletmelere, iş hayatına, iş süreçlerine yeterince yansımadı. Gerçek zamanlı devrimin iş dünyasında da etkisini     artırması için şirketlerin belli bir dönüşümden geçmeleri gerekiyor” diye konuştu.
 
Dokunmadan yaşayalım...
Çevremizdeki cihazları dokunmadan kontrol edebileceğiz. Perdeler istenilen saatte otomatik açılacak, sıcaklığın ve ışıkların uygulamayla kontrol edilmesi mümkün olacak, mutfaktaki cihazların programlı çalışması hayat kalitesini artıracak.
 
Duvarlar da akıllanıyor
Akıllı duvar kağıdı çözümüyle duvarlar 3 boyutlu sanal iletişim paneli olacak. Çiplerinin küçülmesiyle ekranlar incelecek. Böylece dev ekranlar duvar kağıdı olacak, böylece uzakta bile sevdiklerimizle aynı odadaymış gibi görüşebileceğiz.
 
Hay aklınla bin yaşa...
Düşünce gücümüzle işlerimizi uzaktan halledebileceğiz. Beyin-makine arayüzü günlük hayatta kullanılmaya başlanacak. Tıpta sinir sistemi ve beyin dalgalarının aktivitesini ölçmek için kullanılan EEG teknolojisiyle birçok işi bilgisayarlar ve robotlar yapmaya başlayacak.
 
Hayali bile güzeldi
Sanal gerçeklik gözlüğü ve çevresindeki aksesuarlar bugün oyunlarda kullanılırken, birçok şirket ticari ürünlerini 3 boyutlu simüle etmeye hazırlanıyor. Görme ve duyma duyuları 3 boyutlu gözlükle, dokunma hissi de sanal gerçeklik eldiveni ile gerçek olacak. Koku üreten teknolojiler de gerektiğinde ortam kokusunu yayarak gerçeklik algısını güçlendirecek.
 
‘Şef’ olmak isteyen...
Akıllı teknolojilerle yemek yaparken anlık tarif almanın önü açılacak. Akıllı gözlük teknolojisi ile ellerimiz doluyken bile anlık bilgi ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğiz. Gözlüğe bir yemek tarifi uygulaması yüklenerek, yemek pişerken yapmamız gerekenler gözümüzün önüne gelecek.
Milliyet