Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, bölge ülkelerinde büyüme planları kapsamında İran’ı incelediklerini belirterek, İran’daki sabit ve mobil oyuncularla iletişim halinde olduklarını ve bu ülkedeki yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediklerini söyledi. Terzioğlu “Bir şirketin bir ülkeye küsme şansı yoktur. İran’ı çok önemli bir pazar olarak görüyoruz. İranlı müşterilerimize verebileceğimiz hizmetleri düşünüyoruz. Bunların bazıları dijital olabilir, OTT olabilir, bazıları orada fiilen olmak yoluyla olabilir. Bütün bu opsiyonları değerlendireceğiz. İran büyük bir pazar ve bizim de ilgi alanımızın içinde” dedi.

FİNTUR SATIŞI

Turkcell’in içinde yer aldığı bir konsorsiyum 2004 yılında İran’da bir mobil lisansı ihalesini kazanmış ancak daha sonra ihale ikinci olan Irancell ile ortağı Güney Afrikalı MTN’ye verilmişti. Bu kapsamda Turkcell ile MTN yıllar süren dava sürecine girmişti. İran’daki opsiyonları değerlendirmek üzere inceledikleri şirketler olduğunu söyleyen Terzioğlu “İran’daki aşağı yukarı bütün sabit ve mobil oyuncuları takip ediyoruz ve iletişim içerisindeyiz” diye konuştu. Ortadoğu’daki konjonktürün yatırım planlarında bir ötelemeye yol açıp açmayacağı ile ilgili soru üzerine Terzioğlu “Bölgede şu anki türbülans yatırım yapmak için bir fırsat penceresi olabilir. Sürekli pazarı inceliyoruz ve yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz” diye konuştu. Yurtdışı operasyonlarını büyütme planları çerçevesinde Fintur’un kalan hisseleri için Teliasonera’ya bağlayıcı olmayan teklif verdiklerini hatırlatan Terzioğlu, diğer yandan iyi bir alıcı çıkması halinde buradaki hisselerini satabileceklerini de ifade etti.

FATİH PROJESİ’NDE 4.5G İLE YER ALMAK İSTİYORUZ

Turkcell’in tüketici finansman şirketinin bu ay faaliyete geçmesini beklediklerini belirten Terzioğlu, şirketin altı ay içinde Türkiye’nin en büyük tüketici finansman şirketi olmasını öngördüklerini söyledi. Fatih Projesi’nde 4.5G ile yer almak istediklerini belirten Terzioğlu “4.5G ile beraber projenin uygulanabilirliği çok daha kolay hale gelecek. Turkcell olarak biz orada da yeni sorumluluklar almak istiyoruz. Projenin 4.5G ile beraber çok daha ucuza çok daha etkin bir şekilde öğrencilerde ulaştırılacak ürünlerle desteklenmesi mümkün gözüküyor. Bu fırsatları da değerlendireceğiz” diye konuştu.