Türkiye Reddit’e erişimi engelledi. 13 Kasım tarihinde hükümetin resmi sitesi şöyle bir mesaj yayınladı: “Teknik analizler ve yasal gerekçelerden sonra bu websitesi için önlemler alınmıştır.”

Bildiriye göre, Reddit’e 5651 sayılı Internet Yasası olarak bilinen Türkiye’nin tartışmalı internet sansürü yasası kapsamında sansür uygulandı. Bu yasaya göre Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) websiteleri yasaklayabilir ve pornografi, seks işçiliği, uyuşturucular, terörizm, illegal dosya paylaşımı, çocukların cinsel istismarı, Atatürk’e karşı hakaret gibi gerekçeli bazı nedenlerle internete girişi engelleyebilir. TİB, bu gerekçelerle websitelerini yasaklamak için mahkeme kararına ihtiyaç duymuyor, hatta bu olayların olduğuna dair bir şüphe üstüne bile yasaklama yetkisi var.

Hükümet geçtiğimiz yıl Ankara ve İstanbul’da gerçekleşen protestolar nedeniyle internet sansürünü daha da genişletmişti. 5651 sayılı kanun, 2007’de kabul edilmişti. Bu nedenle Twitter, YouTube gibi siteler de yasaktan etkilenmişti. Her iki yasak da Türk mahkemeleri tarafından kaldırılmıştı ancak hükümet interneti kontrol edebilmek için tehlikeli teamüller kurdu.

Kullanıcıların raporlarına göre yasaklar DNS ayarları seviyesinde tutuluyor. DNS kullanan bilglisayarlar web adreslerini IP adreslerine çeviriyorlar.