Apple'ın Türkiye'de mağaza açma kararı CEO Tim Cook tarafından açıklamasından sonra, mağazanın nerede açılacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı.
Apple İstanbul'un önemli lokasyonlarından birinde yapılan Zorlu Center A.V.M.'yi tercih ederek bu tartışmalara son vermiş ve Apple Store mağazasının A.V.M. açılışı ile birlikte yapılacağı duyurulmuştu. Ancak dün yapılan Zorlu Center A.V.M. açılışında Apple mağazasının henüz açılmadığı görüldü.

Açılışın yapılmaması üzerine Wall Street Journal'a açıklama yapan Apple mağazası açılışından sorumlu gayrimenkul danışmanlık şirketi Jones Lang Lasalle'dan Avi Alkaş, Apple yetkililerinin geçtiğimiz günlerde mağazayı ziyaret ettiklerini söyledi. Avi Alkaş’ın açıklaması Türkiye’deki Apple hayranlarının heyecanlı bekleyişinin 2014'e kadar süreceği ortaya çıktı. Alkaş, açılış hedeflerinin Aralık ayında göre planlandığını ancak mimariye gösterilen özenin açılışı 2014 ocak ayına ertelenmesine neden olduğunu söyledi. Alkaş, Apple'ın mağazadaki yer kaplamalarını dahi özenle seçtiğini belirtirken; mağazanın New York 5.Caddedeki Apple Store gibi kübik cam tavana sahip 3.mağazası olacağını ve bu açıdan Apple için İstanbul mağazasının ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.Alkaş, ayrıca, Apple'ın Türkiye için İstanbul mağazasından sonra 3 mağaza daha açarak 4 mağazaya ulaşmak istediklerini açıkladı. 2 bin metrekarelik bir alanı kaplayan mağaza Zorlu Center’ın lüks katında Burberry ve Louis Vuitton’un hemen arasındaki boşlukta bulunuyor. Alışveriş merkezinin en görünür yerinde bulunan mağazanın tavanı sadece 2 Apple mağazasında bulunan özel üretim bir kübik camla kaplı olacak.