Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, RED projesinin tüketicilerin ihtiyaçları ve talepleri sayesinde oluştuğunu vurguladı.
Vodafone Red ilk kez 2010 yılında Türkiye’de hayata geçti. Ardından 9 ülkede daha tanıtımı yapıldı ve şu anda Vodafone’un faaliyet gösterdiği 17 ülkede Vodafone Red tarifeleri kullanılıyor.
Vodafone RED projesi ile ilgili bilgiler veren Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Fatih Uysal, RED projesinin tüketicilerin ihtiyaçları ve talepleri sayesinde oluştuğunu söyledi. “Onların hayatını kolaylaştırmak ve uçtan uca iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz” diyen Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Segmentasyon bazlı bir yaklaşım sürdürüyoruz. Vodafone Red, Vodafone abonelerinin hayatını kolaylaştırmak ve hayatın her alanında özel olduklarını hissettirmek amacıyla hayata geçti. Amacımız iletişim ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamakla birlikte, Vodafone Red ile her şeyin baştan tam olması rahatlığını abonemize yaşatmak. Bugüne kadar Vodafone Red çatısı altında Red’lilere pek çok hizmet ve kolaylık sunduk. 2013 yılında yenilediğimiz Vodafone Red tarifeleriyle Red’liler için yeni fırsatlar ve sürprizler hazırladık.”
Abonelerin GSM tarifeleri dışında Vodafone Türkiye’den beklentilerini öğrenmek için sürekli araştırmalar yürüttüklerini de kaydeden Uysal, farklı segmentlerin ihtiyaçlarını öngörerek bunları karşılayacak hizmet ve ürünler oluşturduklarını, aileleriyle Red’li olanlara yüzde 30 indirim, akıllı cihaz edinme kolaylığı, internetini diğer cihazlarıyla paylaştırma hizmeti ve yurt dışını arama ve yurt dışında kullanım kolaylıkları gibi yaklaşımların bu araştırmalar neticesinde ortaya çıktığını kaydetti.
İnternetinizi paylaştırın
Vodafone Red üyeleri sahip oldukları tarifelerdeki internetlerini farklı cihazlara paylaştırma olanağına da sahip. Böylece abonelerin cep telefonlarında kullanmadıkları internet kotalarını başka cihazlarda kullanabileceklerine dikkat çeken Uysal, sundukları bu hizmeti şöyle anlattı:
“Paylaştıran ana cihaz dışında üç cihaza veri kotası paylaşımı % 25, % 50 ya da % 75 oranında yapılabiliyor. Örneğin tablet bilgisayarında yoğun veri kullanımı yapan ama cep telefonunda fazla veri trafiği olmayan Vodafone Red’li, cep telefonundaki kotasını tabletine aktarıp oradan mobil internet ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilir.”
RED’lilere özel uygulama
RED abonelerinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan bir mobil uygulamadan da bahseden Uysal, bu konuda da şunları kaydetti:
“Vodafone Red uygulamasını kullanmak için, Avantaj Cepte uygulamasını indirmek gerekiyor. Sadece Vodafone’luların ulaşabileceği Avantaj Cepte uygulamasıyla Red abonesi, kendisine sunulan özel hizmet ve fırsatları görebiliyor. Bu uygulamayla abonenin lokasyonu tespit ediliyor ve kullanıcının bulunduğu konuma göre çevredeki indirim ve fırsatlar uygulamayla duyuruluyor. Yine bu uygulama ile özel müşteri hizmetlerine 7/24 ücretsiz olarak ulaşabilmek mümkün. Ücretsiz lounge kullanımı, havaalanına VIP transfer hizmeti gibi fırsatları da yine uygulama üzerinden alabiliyorlar. Yemeksepeti.com’un projesi olan Papyon.com ortaklığımız ile 50’den fazla restoranda rezervasyon yapabiliyor, yol tarifi alıyor ve özel indirimlerden faydalanabiliyorlar. Vodafone Red uygulamasıyla, sürekli devam eden farklı avantaj kampanyaları tek bir uygulama içinde toplanmış ve ulaşılabilir hale gelmiş oluyor.”
Yurtdışı kullanımda sürpriz yaşamayın
Yurtdışında kullanım yani ‘Roaming’ hizmetinin faturalarda beklenmedik kötü sürprizler yaşatmaması için RED abonelerine sunulan “Her Şey Dahil Vodafone Pasaport” hizmeti yurt içi ve yurt dışı arasındaki fiyat ayrımını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Tarifenizdeki dakikaları ve mesajları yurt dışında da kullanmanızı sağlayan bu hizmet, geçmiş dönemde 25 MB internet kullanımını kapsıyordu. Fakat günümüzde bu pakette internet limiti yok. “25 MB limitini kaldırdık” diyen Uysal, şöyle devam etti:
“Red’liler tarifelerindeki internetin tamamını Türkiye’deymiş gibi yurt dışında da kullanabiliyorlar. Bu kolaylık abonelerimizdeki ‘roaming’ korkusunu ortadan kaldırdı ve ‘Yurtdışında kullanım astronomik faturalara yol açar’ algısını yok etti. Bu kolaylığı Vodafone’lular için sürdürmeye devam edeceğiz.”