Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, BTK’nın yeni binasının temelini attı. Yıldırım, Türkiye’nin bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan bir ülke olmasını istediklerini, bu doğrultuda da 4G ile ilgili alt yapı teçhizat üretimini bütün ülkelerle eş zamanlı yapmaya karar verdiklerini açıkladı. Yıldırım, “2014 sonuna kadar 4G’yi de ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız. BTK’nın binasının hizmete başlamasıyla 4G de hizmete başlamış olacak” dedi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Ankara-Eskişehir yolu üzerindeki yeni hizmet binasının temel atma töreninde konuşan Yıldırım, telekomünikasyon sektöründeki serbestleşmeye paralel olarak BTK’nın mevcut binasında hizmetlerini sürdürmesinin zor olduğunu söyledi.
“Fransızlar boş, biz hoş konuşuyoruz”
BTK’nın geniş bir alanı düzenleyen, örnek kararlarıyla sadece Türkiye değil, birçok bölge ülkesine rehberlik eden kurum haline geldiğini anlatan Yıldırım, Türkiye’de 10.5 yılda en fazla yatırım yapan iki kurumun birinin 200 milyar lira yatırımla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, diğerinin ise 60 milyar lira yatırımla TOKİ olduğunu ifade etti. Yıldırım, bu yılın ikinci çeyreğinde trafik hacminin yüzde 11’in üzerinde arttığını belirterek, cep telefonlarındaki görüşmelerin miktarının 48 milyar dakikaya ulaştığını söyledi. Türkiye’nin aylık 323 dakikalık konuşmayla rekor kırdığını ifade eden Yıldırım, “Bizden sonra Fransızlar geliyor. Fransızlarla aramızda tek fark var. Onlar boş konuşuyor, biz hoş konuşuyoruz” dedi.
“Ar-Ge çalışmaları hızla devam ediyor”
Bilgiyi üreten, kullanan ve paylaşan bir ülke olmak istediklerini bildiren Yıldırım, “4G ile ilgili altyapı teçhizat üretimini de Türkiye’de bütün ülkelerle eş zamanlı yapmaya karar verdik. Ar-Ge çalışmaları hızla devam ediyor. Seneye bu vakitlerde 4G ile ilgili her türlü hazırlık çalışmaları bitmiş olarak ve 2014 sonuna kadar da 4G’yi ülkemize getirip, insanımızın hizmetine sunacağız. BTK’nın binasının hizmete başlamasıyla 4G’de hizmete başlamış olacak” diye konuştu.