Son birkaç yıldır işletmeler, pandemi koşullarına ve sürekli gelişen tüketici davranışlarına uyum sağlamak için çalışma şekillerini değiştiriyorlar. Ve bu değişikliğin bir bölümü de Twitter'da gerçekleşiyor. Twitter, bu dönüşümü daha iyi anlamaya yardımcı olması açısından teknoloji, finans, spor, gıda gibi çeşitli sektörlerde veriler ve uzman analizleri içeren ilk BirdsEye Raporunu yayınladı.

Twitter’ın Resmi Ortakları tarafından hazırlanan ve küresel Twitter sohbetlerindeki verilere dayanan rapor; en önemli tüketici trendlerine işatet ediyor ve markaların önümüzdeki yıl için fırsatları ve stratejilerini belirlemesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Twitter, TalkWalker ortaklığıyla gıda ile ilgili verileri ve bulguları yayınlandı. İşte gıda endüstrisi ile ilgili bazı önemli bulgular

2019’dan 2021'e, gıda sürdürülebilirliği konuşmaları sürekli artıyor. Twitter'da sürdürülebilir gıda ile ilgili tüm konuşmaların %46,5'i, gıdaları tedarik etme, kullanma ve geri dönüştürme yöntemimize bağlılığımızı gösteren Z Kuşağı tarafından yürütülüyor.

Twitter'da son iki yılda 'ev yapımı' + 'teslimat' ile ilgili konuşmalarda %27'lik bir artış oldu. Pizza emojisi 🍕 2021'de yemek teslimi anahtar kelimelerinden bahseden Tweetlerdeki emojilerin %17'sini oluşturdu.

 Bir yandan da nostalji da hep önemli bir öğe ve popüler. Tatlılar, çikolata ve şekerleme nostaljisi hakkındaki konuşmalar Ocak ve Ekim 2021 arasında Twitter’da %55 arttı.

Peki izlenmesi gereken trendler neler

Rapora göre, üç eğilimi anlamak, gıda endüstrisinin nasıl olacağını anlamanın anahtarı. Bunlar şöyle;

Gelişmek ve yenilik yapmak: Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra ve bunlarla ilgili olarak, protein ve plastik alternatiflerine yönelik tüketici ilgisi devam ettikçe, bu eğilimler daha geniş gıda tartışmalarını besleyecek.

Geleceğin yiyecekleri: Gıdanın geleceğine hazırlanmak, plastik ve ete olan bağımlılığımızı azaltmak anlamına geliyor. Endüstri trendleri, kompostlanabilir ambalajlar ve yenilebilir pipetler gibi plastik alternatiflerdeki yeniliklere yöneliyor. Vücudumuz ve Dünya için daha sağlıklı olduğu için evde yemek pişirmek artıyor. Porsiyon kontrolü, karbonhidratı azaltma ve işlenmiş gıdaların bilinçli tüketimi, sağlıklı beslenme konuşmalarından adil bir pay alıyor.

Ve ekoloji gastronomi ile buluşuyor: Gıda sürdürülebilirliğini etkilemek için markaların önden liderlik etmesi gerekiyor. Aslında, tüketicilerin %35'i artık pandemi öncesine göre daha fazla sürdürülebilirlik referanslarına dayalı markalar seçiyor.

Tüm bu veriler gıda markaları için ne anlama geliyor?

Kelimeler değil eylemler

Marka sevgisini gerçekten artırmak için özel bir strateji oluşturun ve bu stratejiyi taahhüt edin. Tüketiciler uzun vadeli taahhüt ve niyet önemli görmek istiyor.

Tüketicinize daha yakın olun

Tüketiciler ne yaparsanız yapın gıda hakkında tartışacaklar. 2022'de başarılı markalar, bu konuşmaları anlayan ve ardından mesajlarını onların bir parçası olacak şekilde uyarlayanlar olacak.

Dalgalanan tüketici ilgisinin farkında olun

Gerçek zamanlı içgörülere erişimle her zaman bilgi sahibi olduğunuzdan emin olun.

İzlemenizle tutarlı olun

En iyi uygulamaları doğru zamanda kullanmak için ilgi alanlarını ve konuşmaları takip edin.

Her ne pahasına olursa olsun devam edin

Farklı zaman dilimlerindeki veri noktalarını takip edin ve markanızla alakalı bilgileri ölçün.

Twitter'a erişim sorunu yaşanıyor

 

Twitter'a yeni özellik: Video oynatma hızı