Aynı zamanda hem Twitter hem de finans şirketi Square’in CEO’luk görevini yürüten Jack Dorsey, kabarık iş yükü nedeniyle söz konusu şirketlerin içinde de “zor görüşülebilen” kişi konumunda. Bunu en iyi dile getiren ise, Twitter’ın Başkan Yardımcısı İran kökenli Ümit Kürdistani olsa gerek. Nitekim Kürdistani, Dorsey’e haftalık görüşmelerini gerçekleştirebilmeleri amacıyla “Bari bir günlüğüne şoförünüz olayım!” teklifinde bulundu.

Ekim ayında Twitter’ın başına yeniden dönen, geçtiğimiz ay da Square firmasının yönetimine gelen Dorsey, böylelikle aynı anda iki şirketin birden CEO’luğunu yürüten “ender insanlar” sınıfına dahil olmuştu. Evlenmeyen ve çocuk sahibi olmayan 39 yaşındaki Dorsey, iki şirketin birden sorumluluğunu taşıdığı için günde 18 saat çalışan bir yönetici. 

Hiç ofisi yok!
Dorsey’le sadece toplantıdan toplantıya görüştüğünü anlatan Kürdistani, geçtiğimiz günlerde Silikon Vadisi yolunda otomobilin içinde görüşme yaptıklarını ve teklifi de burada yaptığını hatırlatarak, “Her bir saatimizi daha etkin hale getirmeliyiz. Daha fazla konuşmalıyız. Bunu da yapabiliriz” dediğine dikkat çekiyor.

Her iki şirketteki yöneticilerin de en büyük sıkıntısı, Dorsey ile fazla konuşma imkanı bulamamak. Nitekim Dorsey’nin ikiye bölünmesi gerekiyor. Bunun için sabahlarını Twitter, öğleden sonralarını da Square’de geçiriyor. Birbirine yakın binalarda bulunan iki şirkette zamanının neredeyse tamamını, yöneticileriyle yaptığı toplantılarla geçiriyor. Her biri 5 saatten fazlma süren toplantıların sonunu bile beklemeden “Şimdi ayrılmam gerekiyor!” lafını çok kullanıyor. Ve, her iki şirkette de kendisine ait herhangi bir ofisi, hatta “masası bile” yok! Bu yoğun tempoya karşılık sıkça meditasyon ve yoga yapıyor...

Bu durumu artık doğal karşıladıklarını belirten Kürdistani, Dorsey’nin tüm bu koşuşturmaya rağmen gece yarısında bile kafasına takılanları belirtmek için yöneticileri aradığını, internet sitesindeki bir harf hatasını bile farkedebildiğini anlatıyor. Bununla birlikte Dorsey, özellikle Twitter’da moralleri yükseltmiş ve ayrılma furyasının da önüne geçmiş.