Sosyal medyanın dev platformu Twitter bir süre önce yeni tasarımını yayına almaya başlamıştı. Yeni tasarımla birlikte gelen en büyük özellik de daha sade bir görünüm ve görsellerin biraz daha büyümesi oldu. Ayrıca yeni güncellemeyle beraber Twitter web uygulamasını, mobil sürümüne biraz daha benzetmişti.

Mashable’da yer alan bir habere göre Twitter yeni bir karar alarak bu tasarımını da baştan aşağı değiştiriyor. Mashable’ın paylaştığı yeni tasarımın görselleri incelendiğinde, Facebook ile arasında ciddi benzerlikler görülmekte. Ayrıca  yeni Twitter’da görsellerin daha da büyüdüğünün ve profil sayfalarının neredeyse baştan aşağı yenilendiği görülüyor. Twitter bu tasarımında header alanını biraz daha genişleterek, Facebook’taki kapak fotoğrafının benzeri bir görünüm elde etmiş.



 
Tasarım daha dikkatli incelendiğinde Profil sayfalarında tweet’ler, takip edilenler-edenler, favoriler gibi alanlar da sekme tarzında tasarlanmış.
 
Üst menü son tasarımla aynı kalırken, profil sayfalarında sol menüde kullanıcıların detaylı profil bilgilerinin daha derli toplu olduğu da görülebiliyor. Yeni tasarımda dikkat çeken diğer bir detay ise profil sayfalarının kapak fotoğraflarında sağ alt köşede kullanıcının Twitter’a üye olduğu ilk tarihe de yer verilmiş olması.