Dünyanın en büyük mikro blog sitesi olarak bilinen Twitter'ın satılması gündemde. Bir süredir Google, Walt Disney, Salesforce, Microsoft ve Verizon gibi dev isimlerin Twitter'ı satın alacağı konuşuluyor. Bildiğimiz üzere son dönemde sosyal ağ devinin gelirleri bir hayli düşmüş fakat bu söylentilerin ardından hisseleri hızla tırmanışa geçmişti.

Geride bıraktığımız günlerde potansiyel alıcılardan Walt Disney ve Google'ın karar değiştirdiği ve Twitter'ı satın almaktan vazgeçtiği açıklanmıştı. Benzer bir açıklama bu kez Salesforce'dan geldi. Dünyanın en iyi bulut hizmeti sağlayıcıları arasında yer alan Salesforce'un CEO'su Marc Benioff, Financial Times'a verdiği röportajda Twitter için “bizim için uygun değil" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın ardından Twitter'ın hisselerinde sert bir düşüş yaşandı.

Bildiğimiz üzere Twitter'ın satışı için şirket içinde bir muhalefetin olduğu iddia ediliyor. Söz konusu iddiaya göre Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, şirketin bağımsız olmasını istiyor. Kurucu ortaklarından Ev Williams satılmasını isterken, CFO Anthony Noto ise Dorsey'in yönetim konusunda pasif olduğunu düşünüyor ve yönetimi ele geçirmek istiyor.

Mikro blog devinin 27 Ekim'den önce satışı gerçekleştirmek istediği belirtiliyor. Zira bu tarihte 2016 yılı 3. çeyrek mali verileri açıklanıyor. Twitter işte bu rakamlardan endişe ediyor olacak ki, şirketin satılması konusunda acele ediyor.