Twitter TRT World kısıtlaması nedeniyle bazı Twitter kullanıcıları hesaba erişemiyor. ‘Hassas içerikleri göster’ seçeneğini seçmeyen kullanıcılar için gösterilmeyen TRT World Twitter hesabına erişim sorunu yaşayan kullanıcıların profile girdiklerinde ‘Evet profili görüntüle’ butonuna basması gerekiyor. Gizlilik ve güvenlik kısmından ‘Hassas içeriğe sahip olabilecek medyayı göster’ seçeneğini aktif hale getirmiş kullanıcılar ise hesaba normal bir şekilde erişebiliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan TRT World Dijital İçerik Müdürü Yusuf Özhan, kısıtlamaların son 15 gündür sürdüğüne dikkat çekti. Takipçilerin ekran görüntüleri paylaştığını söyleyen Özhan, özellikle TRT World Twitter hesabını takip etmeyen kullanıcılardan bu şikayeti aldıklarını söyledi. Özhan açıklamasında, hesaptan paylaşılan haberlerin uluslararası medya kuruluşlarındaki haberlerden farkı olmadığına da dikkat çekti.

Konu ile ilgili henüz Twitter cephesinden yapılmış bir açıklama yok. Bu yüzden söz konusu kısıtlamanın sebebi şimdilik bilinmiyor. Ancak, kanalın Twitter hesabına girdiğinizde benzer bir uyarıyla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.