Uzun süredir batıyla sert diyaloglar yaşayan İran'ın yeni lideri Hasan Ruhani'nin açıklamaları ve internet hakkındaki görüşleri dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Batı dünyasına ve internete yönelik selefi Mahmud Ahmedinejad'a göre daha ılımlı mesajlar veren Ruhani, Obama ile yaptığı görüşmenin ardından, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey ile yaptığı görüşmeyle ses getiren bir eyleme daha imza attı.
Jack Dorsey, kurucusu  olduğu Twitter'dan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mesaj gönderdi. Dorsey, Ruhani'ye Twitter üzerinden şu soruyu yöneltti: "İyi akşamlar, Başkan, İran halkı tweetlerinizi okuyabiliyor mu?"
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ülkesinin en çok eleştirildiği konulardan birinde diplomasi geleneğini bir tarafa bırakarak Jack Dorsey'e Twitter üzerinden cevap verdi. Ülkesinde çok yakında sosyal  medyaya özgürlük tanıyacaklarını belirten Ruhani, Dorsey'ye şu tweeti attı: "İyi akşamlar Jack. Christiane Amanpour 'a (CNN’in tanınmış haber sunucusu ) belirttiğim gibi, vatandaşlarımın en temel hakkı olan küresel bilgiye rahatlıkla ulaşmalarını sağlamak için çaba sarfediyoruz."

İran'da şu anda Twitter ve Facebook  gibi sosyal medya  sitelerine erişim yasak . İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a karşı yapılan gösterilerde sosyal medyanın gücünügören , İran yönetimi sosyal medyayı yasaklamıştı.
Geçtiğimiz ay ortasında İran'a Facebook ve Twitter'a  kısa süreli erişim sağlanmıştı. Tahran 'dan yapılan açıklamada, söz konusu sitelere kısa süreli erişimin teknik  bir arızadan kaynaklandığı belirtilmişti.
Aslında İran’daki internet özgürlüğü rüzgarları bir süredir esiyor. Önceki yönetimde dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlarda hesap açması, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ise interneti yasaklamaya çalışmanın boşuna olduğu yönünde ifadeleri İran’daki katı sansür tutumunun değişebileceğine işaret etmişti.