Cep telefonundan mobil uygulamayla taksi, özel araç çağrılmasını ya da yolculuk paylaşımını sağlayan Uber’in en çok İstanbul Nişantaşı, Ortaköy ve Caddebostan gibi bölgelerde kullanıldığı ortaya çıktı. Yaklaşık bir buçuk yıldır Türkiye’de faaliyeti bulunan Uber’in aktif sürücü sayısı da bini geçti.
Şirketin Türkiye’deki Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, üç ay önce Uber’in faaliyetini yürütmek için Türkiye’ye geldi. Amerika’da eğitim aldıktan sonra İngiltere Londra’da iş hayatına atıldı. Merrill Lynch’den sonra Skype’ta görev yaptı. On yıllık yurtdışı deneyiminin ardından Türkiye’ye döndü. Bahadırlı, Uber’in Haziran 2014’de İstanbul’da faaliyete geçtiğini ve geçen süreçte iyi sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Hedef yeni şehirler

Şu anda sadece İstanbul’da bulunduklarını ancak 2016 yılında Türkiye’nin diğer şehirlerine de açılmayı planladıklarını aktaran Bahadırlı, ”Uber’i, İstanbul’da ulaşım sisteminin bir parçası yapmak istiyoruz. İstanbul’da iyice büyüyüp Anadolu’ya açılmak isteğindeyiz. 2016 planlarımız içinde yeni şehirlere açılmak var.  Türkiye pazarına girişimiz çok yeni. İlk hedefimiz İstanbul’da iyice büyümek” dedi.
Neyran Bahadırlı, Uber’in İstanbul’da en çok Nişantaşı, Ortaköy, Etiler, Caddebostan, Bebek, Taksim ve Mecidiyeköy’de kullanıldığını da dile getirerek, mekanlar olarak da Nusret, Zuma,Reina, Soho House tarafından tercih edildiklerini kaydetti.
Bahadırlı, sarı taksiler harici, Uber XL, Uber Go, Uber Tekne gibi ürünleri olduğunu da anımsatarak, şunları aktardı: “Bunlar arasında en çok ilgiyi XL ürünümüz gördü. Altı kişilik araçlarla yolculuğu sağlıyor. 

Facebook işbirliği

Grup halinde insanlar ücreti paylaşabiliyor. Uber aplikasyonuyla çağrılabiliyor. Uber Tekne, İstanbul’a özgü bir ürünümüz. Pek çok ülkede denendi ama İstanbul’da kalıcı oldu. Trafiği boat’la geçtik. Helikopter servisi de düşünüyoruz. Şu anda İstanbul’da en popüler olan ürünümüz XL” diye konuştu. 
Sürücü ortaklarını belli bir puanlama sistemine tabi tuttuklarından da söz eden Bahadırlı, “Yolcular sürücü ortaklarımızı puanlıyorlar. Bura 4.7 puanın altına düşmedik. Bir buçuk yılda çok ilerleme kaydettik. Sürücü ortaklarıyla müşteriyi birleştiren bir tekoloji platformuyuz. Uber araçlarının çağrıldığında da gelme süresi 4.3 dakikaya düştü. Yolcu sayısında da on binleri bulduk” bilgisini verdi.
Facebook’la Uber arasında işbirliği yapıldığını da anımsatan Bahadırlı, artık Facebooküzerinden de Uber araçlarının çağrılabileceğini, bunun ilk uygulamasının ABD’de başladığını 2016’nın ilk çeyreğinde diğer ülkelerle beraber Türkiye’ye de gelebileceğini aktardı.
 
‘Güvenli ulaşım sağlıyoruz...’

Neyran Bahadırlı, Uber’le seyahatin güvenlik açısından da avantajları bulunduğunu dile getirerek, şunları anlattı:
“Uber’i kullanmak için hem şoför hem de kullancıların sisteme kayıtlı olması gerekiyor. Ayrıca seyahat sırasında rotayı cepten takip etmek mümkün. ‘Rotamı paylaş’ seçeneği var. Bu nedenle özellikle kadınlar tarafından da tercih ediliyor. Akşam saatlerinde bir baba kızını ya da eşini Uber’e bindirip takip edebiliyor. Nereden geçiyor, eve ne kadar yaklaştı diye görebiliyor. Sistemin güvenliğiyle ilgili olumlu geri bildirimler alıyoruz. Özellikle akşam saatlerinde kadın kullanıcı sayısında artış görüyoruz.”
Bahadırlı, sistemde hem kredi kartı hem de nakit kullanılabildiğini, sisteme girilen karttan ücretin otomatik çekildiğini ve kullanıcıların bozuk para derdi yaşamadığını da vurguladı.
 
GS taraftarını ücretsiz taşıyor

Neyran Bahadırlı, tanıtım amaçlı sosyal sorumluluk projeleri de gerçekleştirdiklerini belirterek, “Genel seçimlerde oy vermeye gidenlere ücretsiz yolculuk şansı tanıdık. Ramazan’da Kızılay’la ortak anlaşma yaptık. 1.5 ay önce de Galatasaray spor Kulübü’yle işbirliğine imza attık. Türk Telekom Arena’ya taraftarın ulaşımına katkıda bulunmak için ücretsiz yolculuk başlattık. Başka spor kulüpleriyle de işbirliğine açığız. Yeni yıl için de yüzde 25 oranında indirimli taşımaya imza attık” diye konuştu.

Hani Baş / Milliyet