İlk kez geçtiğimiz yıl iPhone 8 ve 8 Plus’ın yanında iPhone X‘i tanıtan Apple, bu geleneği bozmayacak gibi görünüyor. Direkt olarak iPhone X‘un takipçisi olacak 5,8 inçlik bir model, aynı telefonun 6,5 inçlik Plus modeli ve ucuz iPhone modeli olarak 6,1 inçlik telefon şirketin bu yıl listesinde bulunuyor.

Ucuz iPhone modeli Ekim ayına kadar gecikebilir

Hepimizin artık bildiği gibi, ucuz iPhone modeli ekran boyutu büyük olmasına karşın OLED yerine LCD ekran kullanacak. Ayrıca kasa tarafında dayanıklı çelik yerine, alüminyum malzeme bizleri karşılayacak. Yine de tüm iPhone modellerinin arka yüzleri kablosuz şarja destek vermek için camla kaplı olacak.

İşin artı yönlerinden biriyse, 6,1 inç iPhone dahil olmak üzere üç cihazda da Face ID teknolojisi yer alacak. Bunun dışında bütçe dostu olan iPhone’da ana kameratarafında tek sensörün bulunacağı da konuşulanlar arasında.

Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo ise yeni modeller hakkında birkaç kötü haber vererek iPhone bekleyenleri biraz üzecek gibi görünüyor. iPhone X’in devamı olarak iki cihaz Eylül ayında çıkacakken, 6,1 inçlik iPhone’un çıkışı Ekim sonuna kadar sarkacak.

Bunun dışında gelmesi beklenen desteklerden biri olan Apple Penciluyumluluğu da ne yazık ki bu yık çıkacak modellerde bulunmayacak.