Havayolu şirketlerinin yolcu konforunu artırmak için uçaklarda sunulan internet hızlarını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını daha önce sizlere duyurmuştuk. Dünyanın en popüler havayolu şirketlerinden birisi olan Emirates, bu konuda oldukça heyecan verici bir çalışmaya imza attı.

Emirates havayolu şirketi, Boeing 777X filosunu Inmarsat’ın uydu tabanlı iletişim sistemi GX for Avaition’ı kullanarak yüksek hızlı internet ile buluşturmak için Thales ile anlaşma imzaladığını duyurdu.

Detaylardan önce, Emirates’in filosunda yer alan 165 adet uçak ve 196 sipariş ile günümüzün en popüler ve gelişmiş geniş gövde uçaklarından birisi olan Boeing 777’nin en büyük kullanıcısı olduğunu belirtmek isteriz.

Yüksek hızlı internet 2020 yılında hizmete sunulacak!


Thales ve Inmarsat’ın yüksek hızlı internet çözümlerinin Emirates’in uçak içi eğlence sistemlerini çok daha güçlü hale getireceği ifade edilirken, 2020 yılından itibaren 50 Mbps internetin yolculara sunulması bekleniyor.

Uçaklarında internet bağlantısı için son yıllarda 200 milyon dolardan fazla harcama yaptıklarını belirten Emirates yetkilileri, hali hazırda her ay yaklaşık 800 bin yolcunun Wi-Fi hizmetini kullandığını ifade ediyor.

Birinci Sınıf ve Business yolcularına hali hazırda sınırsız ve ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan havayolu, ekonomi sınıfında yer alan yolculara ise 20 MB gibi oldukça kısıtlı bir interneti ücretsiz sunuyor.

Bunun yanı sıra Hong Kong merkezli Cathay Pacific ve yan kuruluşu olan Cathay Dragon, Airbus A330 ve Boeing 777 uçaklarında Gogo’nun uydu bazlı 2Ku uçak içi internet hizmetini kullanmaya başlayacaklarını duyurdu.