Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Tayfun Acarer, internet yasasının yürürlüğe girmesinden sonra “Yasaklar başladı mı” tartışmasına açıklık getirdi. Yeni internet yasasında URL bazlı yasaklamanın söz konusu olduğunu belirten Acarer, “Bunun için de bir altyapı gerekiyor. Bu altyapı için çalışılıyor. Hazırda böyle bir altyapı yok” dedi. Acarer, “Çeşitli tapeler internette dolaşıyor. Onlarla ilgili bir yasaklama var mı” sorusuna da yanıt verdi. Acarer, “Evet çeşitli tapeler dolaşıyor, ancak yapılabilecek şeyler çok sınırlı” dedi. Yasaklamaları yapacak olan Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin 19 Mayıs’a kadar kurulacağını söyleyen Acarer, “Seçim öncesi bu yasayı özellikle çıkardılar diyorlar. Oysa seçimden önce bu yasa tam anlamıyla uygulamaya giremeyecek” dedi.
Şu an için URL bazlı (sitenin tamamını değil sadece o sayfanın) yasaklanmaya yönelik altyapı çalışmalarının devam ettiğini anlatan Acarer, “O nedenle URL bazlı eneglleme bugün için çok zor. Biz altyapıyı kuruyoruz” dedi. Acarer, internette dolaşan ses kayıtlarıyla ilgili yapılabileceklerin de “şu an için” çok sınırlı olduğunu sözlerine ekledi.
 
325 ERİŞİM SAĞLAYICISI
 
İnternette yasaklamaları yapmakla sorumlu olacak olan Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin kurulması için çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Acarer, “Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin tüzüğünün hazırlanması için çalışıyoruz. İlk toplantıyı yaptık. Türkiye’de 325 erişim sağlayıcısı var ve tümüyle görüşeceğiz. Bu görüşmelerden sonra hazırlanan tüzük gündeme alınacak ve resmiyet kazanacak. Birliğin kurulması için yasada tanınan son süre 19 Mayıs. Belki Nisan sonuna kadar yetiştiririz. Tüzüğün hazırlanmasından sonra da biz devreden çıkacağız” dedi.