Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 5. Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi Zirvesi'nde konuşan USOM Başkanı Arsal, Türkiye'nin siber güvenliğini sağlamak için kamu kurumları, özel şirket, operatörler ve vatandaşlarla yakın ilişkide çalıştıklarını belirterek, "Çünkü şunu biliyoruz ki siber güvenlik tek bir kurumun ya da kişinin yürütebileceği bir konu değil. Dolayısıyla hep beraber çalışabilirsek ülkemizin siber güvenlikle alakalı yetkinliğini üst seviyelere çıkarabiliriz" diye konuştu.Barış Şimşek' in haberine göre:

Son zamanlarda siber dayanıklılık konularının fazlasıyla gündeme geldiğini anlatan Arsal, "Artık şunu çok iyi biliyoruz. Kimse hacklenemez değil. Herkes bir gün hacklenecek. Hacklendiğinde bunu en kısa sürede nasıl tespit edebilir ve ne kadar az zarar görebiliri çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Siber güvenlik ekosisteminde teknolojinin ve uygulamaların çok geliştiğini kaydeden Arsal, "Şuan biz bütün kullandığımız siber güvenlik cihazlarında yapay zekayı kullanıyoruz. Bu işimizi çok kolaylaştırıyor. Bulduğumuz ya da bulacağımız açıklıkları çok daha rahat gösteriyor, alarmları daha rahat oluşturuyoruz. Ama hala biz geçmişe yönelik yapılmış saldırıları tespit edemediğimizi görüyoruz. Burada kullandığımız yenilikçi teknolojilerle yaklaşımımızı aynı oranda gerçekleştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

BTK, Twitter'ın reklam yasağını kaldırdı

 

BTK'dan 'sesli mesaj' kararı

 

Rusya'da 'siber ordu' kurulması teklifi