Öğrencilerin, akademisyenlerin, üniversite yöneticilerinin 40’a yakın üniversitede başarıyla kullandığı Enocta Akademik Eğitim Platformu bir yılda 1 milyon 650 bin kez ziyaret edildi.  Platform’da her bir ziyarette ortalama 15 sayfa tıklanırken, geçirilen süre 10 dakikaya ulaştı
E-öğrenme alanında Türkiye’nin lider şirketlerinden Enocta, Ocak 2011-2012 yıllarında Enocta Akademik Eğitim Platformu (EAEP) kullanım istatistiklerini yayınladı. EAEP kullanan 40’a yakın üniversitede  42 bin 997 kişi ile yapılan araştırmada ortaya çıkan sonuçlara göre öğrenciler, akademisyenler ve üniversite yöneticileri platformu severek ve başarıyla kullandı. Platform bir yıl içinde 1 milyon 650 bin kez ziyaret edilirken, her ziyarette ortalama 10 dakika geçirilerek 15 sayfa tıklandı.
Türkiye’nin en yaygın kullanılan akademik uzaktan eğitim yönetim sistemi olan Enocta Akademik Eğitim Platformu üzerinden öğrencilerin başvurudan mezuniyete kadar tüm idari süreçlerinin yönetimi  sağlanıyor..Online soru bankası ve sınav sistemi ile hızlı ve etkin ölçümleme olanakları sunuluyor.
EAEP  Ahmet Yesevi, Gazi, Mersin, Ege, Trakya, Çukurova, Okan, İstanbul Aydın, İstanbul Ticaret üniversitelerinin de içinde yer aldığı 40’a yakın üniversitede kullanıyor
Enocta Akademik Eğitim Platformu’nun kullanımına ilişkin diğer ayrıntılar ise şu şekilde gerçekleşti:
Enocta verilerine göre platformun en yoğun ziyaret edildiği günler Salı- Pazartesi ve Çarşamba günleri oldu. Salı günlerinde platform 280 bin kez ziyaret edilirken, Pazartesi günleri 275 bin kez, Çarşamba günleri ise ortalama  265 bin kez ziyaret edildi. Yine araştırmaya göre platform en çok Kasım ve Aralık aylarında ziyaret edildi
Kullanıcıların aktif oldukları saatler farklılık gösterse de, platform en çok saat 20:00’de kullanıldı. Saat 20.00’deki ortalama ziyaret sayısı 140 bin oldu.
Akademik uzaktan eğitim yönetim sistemi olan Enocta Akademik Eğitim Platformu, üniversitelerin uzaktan eğitime geçişte ihtiyaç duydukları tüm fonksiyon ve özellikleri bir sistem içinde sunuyor. TÜBİTAK tarafından, Ar-Ge kapsamında değerlendirilen platformda öğrencinin programa başvurusundan mezuniyetine kadar olan tüm işlemler, tek bir sistem tarafından kolaylıkla yürütülüyor.
Geliştirme talepleri ile yeni eğitim trendlerini yakalamak amacıyla yılda 4 yeni versiyon ile zenginleşen ve yenilenen platform, bilgi güvenliği ve kullanılabilirlik konusunda en yüksek standartlara uygun olarak geliştiriliyor.
Enocta Akademik Eğitim Platformu Olanakları
Kişiselleştirme: Öğrenci, öğretmen, idari işler gibi farklı profiller oluşturabiliyor ve bu profillere özel fonksiyonlar, ekranlar sunabiliyor.
Yönetim kolaylığı: Öğrencilerin başvurudan mezuniyete kadar tüm idari süreçlerinin yönetimi için araçlar sağlıyor. Dönem açma, program oluşturma ve otomatik atama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
Hızlı ve etkin ölçümleme: Online soru bankası ve sınav sistemi ile hızlı ve etkin ölçümleme araçları sağlıyor.
Sürekli iletişim: Öğrenci, öğretim elemanları ve üniversite arasında e-posta sistemi, iç mesajlaşma sistemi veya SMS yoluyla sürekli iletişim destekleniyor.
Gelişim izleme: Öğrenci gelişimine ilişkin detaylı takip ve raporlama fonksiyonları sunuyor.