Uluslararası uzay istasyonu’ nda yaşayan robot, tıp eğitimi almaya başladı. Robonaut 2, astronotları ameliyat edebilecek. Daha önce pek iş yapmayan robot, bu sayede istasyonda ciddiye alınmaya başlayabilir.
NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ikamet eden insansı robot Robonaut 2’yi cerrah yapacak. Üç yıldır yörüngede olan ancak henüz ‘ çok da ilginç bir eylemde  bulunmayan’ robot, yakında ameliyat   yapmaya başlayacak.  Houston Methodist Hastanesi’nden Zsolt Garami, Robonaut 2’ye tıp eğitimi ve rmeye başladığını açıkladı.
Doktorların hastalara uzaktan müdahale etmesine imkan veren ‘teletıp’ alanında eğitilecek olan insansı robot, sadece uzay istasyonunda değil, cerrahların ulaşamadığı dünyanın dört bir yanında da ameliyatlar gerçekleştirecek.  İstasyona 2011 yılında varan Robonaut 2, şimdiye dek ‘havalandırmanın akışını denetlemek’ gibi nispeten sıradan işlerle ilgilendi ve ‘istasyonun temizlik görevlisi’ olarak anıldı. Ancak Robonaut 2’nin tıp eğitmeni Zsolt Garami’ye göre, söz konusu robot bir süre sonra uzayda 2damar içi ameliyatları gibi karmaşık ve hassas operasyonları ‘ bile gerçekleştirebilecek.