İş dünyasının en çok tercih ettiği lüks cep telefonu üreticisi Vertu akıllı telefon pazarına girmek istiyor. Telefonları binlerce lira değerinde olan Vertu şirketi akıllı modelini de yine yüksek bir fiyat etiketiyle piyasaya sürecek.
 
FİYAT 13 BİN LİRA
Financial Times gazetesine konuşan Vertu CEO’su Massimiliano Pogliani, telefonların satış fiyatının 4 bin sterlin yani 13 bin liraya yakın bir para olacağını açıkladı. Pogliani, “Piyasadaki en yakın rakibinin en az beş katı daha pahalı olacak” dedi. Pogliani, telefonların Google’ın işletim sistemi Android’i kullanacağını söyledi. Ürünlerinde timsah derisi gibi ayrıntılar kullanan Vertu şirketinin akıllı telefonlarında bunun gibi lüks ayrıntıların olamayacağı belirtildi.
 
BİZ FOUR SEASONS İLE REKABET EDİYORUZ
Vertu CEO’su, şirketi bir cep telefonu firması olarak değil, insanlara “lüks iletişim deneyimi yaşatan bir mobil şirketi” olarak gördüğünü söyledi. Pogliani, “Bunun lüks bir telefon olduğunun anlaşılması lazım. Lüks bir ürün aslında sizin ihtiyacınız olmayan bir şeydir. Bu yüzden insanlar bu ürüne verecekleri şeye başka bir şey de alabileceğini bilir” dedi. CEO, “Biz seri üretim akıllı telefonlarla yarışa girmek istemiyoruz. Bu bizim alanımız değil. Bizim rakiplerimiz Four Seasons’da geçirilecek bir akşam ya da bir şişe Bordeaux şarabı” diye devam etti.

UZMANLAR GEREKSİZ BULUYOR
Bazı uzmanlar ise piyasadaki akıllı telefon modellerine kıyasla, farklı bir hizmet sunmayan bir lüks telefona o kadar fazla para vermenin gereksiz olacağını düşünüyor.