Vestel, Elektronik Ürünler ve Mutfak Aletleri kategorilerinde Good Design Award 2014’e damgasını vurdu. Elektronik Ürünler kategorisinde 4, Mutfak Aletleri kategorisinde 5 ödüle layık görülen Vestel, yarışmadan toplam 9 ödülle döndü. Vestel, tasarım alanındaki yetkinliğini Good Design Award, Plus X Design Award, A Design Award ve Design Turkey yarışmalarından son bir yılda aldığı 66 ödülle taçlandırdı. Vestel, son yedi yılda ulusal ve uluslararası tasarım yarışmalarından kazandığı ödül sayısını ise 357’ye çıkardı.
Good Design’da tasarım kalitesi, fonksiyonellik, yaratıcılık, malzeme kullanımı ve ekolojiye karşı sorumluluk kriterlerine göre değerlendirilen çalışmalarıyla toplam 9 ödüle layık görülmekten büyük gurur duyduklarını belirten Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler şunları ifade etti: “Teknoloji yetkinliğimizi tasarım anlayışımızla tamamlayarak son bir yıldaki toplam ödül sayımızı 66’ya, son yedi yıldaki toplam ödül sayımızı 357’ye çıkardık. Bugüne kadar aldığımız ödüllerle her zaman mükemmele ulaşmak için çalıştığımızı kanıtladık. Tasarımda önceliğimiz kalite, fonksiyonellik, yaratıcılık ve ekolojiye saygı. Bu kriterleri başarıyla yerine getiren çalışmalarımızla tasarımdaki gücümüzü her yıl daha ileriye taşıyarak ödüllerimize yenilerini eklemeyi hedefliyoruz.”
Vestel tasarım alanındaki başarılı çalışmalarıyla, en inovatif ve ileri düzey tasarım anlayışına sahip ürünlerin ödüllendirildiği Good Design Tasarım Yarışması’nın Mutfak Aletleri ve Elektronik Ürünler kategorilerinde ödülleri toplayan marka oldu. Vestel, Curved LED TV dahil üç farklı LED TV modeli ve akıllı telefonu Venus’le Elektronik Ürünler kategorisinde 4 ödül birden aldı. Vestel’in Blue Line, Plain, Neo, XXL Smart NF buzdolabı modelleri ile Linea bulaşık makinesi ise teknoloji ve tasarımı en başarılı şekilde bir araya getiren beyaz eşya ürünleri arasında gösterilerek toplam 5 ödüle layık görüldü.