Vestel, Türkiye’nin lider perakendecisi olma vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği çalışmalarla yeni bir başarıya imza attı. Vestel, bayilere danışmanlık hizmeti sunan V-Asist projesiyle Türkiye’nin en büyük iş dünyası organizasyonlarından Perakende Günleri kapsamında düzenlenen Perakende Güneşi Ödülleri’nde “En Başarılı İnsan Kaynakları Uygulaması Ödülü”nün sahibi oldu.
Ödül gecesinde konuşan Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler şunları ifade etti:
“Vestel, teknolojisi kadar hizmet kalitesiyle, insana verdiği değerle de Türkiye’nin önde gelen markalarından biri olduğunu kanıtladı. Üretimden mağazacılık anlayışımıza, satış sonrası hizmetlerimize kadar hizmet kalitemizi ve insana verdiğimiz değeri tüm paydaşlarımıza hissettiriyoruz. Bugün aldığımız ‘En Başarılı İnan Kaynakları Uygulaması Ödülü’ de bu yaklaşımımızın en somut göstergesidir. Biliyoruz ki müşteri memnuniyetine giden yolda, öncelikle en önemli iş ortağımız olan bayilerimize destek olup onların memnuniyetini sağlamalıyız.”
 
V-Asist ekibi 1.250 Vestel mağazasına hizmet veriyor
“Perakendede Her Şey İnsan” ilkesinden hareketle, sektörde insan kaynakları yönetiminde etkili, sürekli ve yenilikçi özellikleri barındıran en başarılı insan kaynakları uygulamasına verilen ödülü almaktan büyük gurur duyduklarını belirten Güler şunları söyledi:
“Vestel Asist satış hedefi olmadan yalnızca bayilerimize danışmanlık hizmeti vermesi için hayata geçirdiğimiz bir proje. Bugün 60 kişilik bir ekip olarak faaliyetlerini sürdüren V-Asist, Türkiye genelinde bulunan bin 250 Vestel mağazasının aynı görsel ve hizmet standartlarına getirmek için çalışıyor. Ekip, Vestel mağazalarında çalışan yaklaşık 4 bin çalışana sistem, ürün ve satış eğitimleri veriyor. Online eğitim ile takip ve raporlama sistemleri üzerinde de çalışmalar yürüten V-Asist, gerekli durumlarla bayilerle online modül üzerinden iletişime geçerek doğrudan iletişimi kuruyor.”
 
Tüketici beklentisini karşılamak öncelik
Vestel’in her şeyden önce tüketicilerin beklentilerini tam olarak karşılamak için çalışan bir marka olduğunu söyleyen Güler sözlerini şöyle tamamladı:
“Tüketicilerimizin, nerede olursa olsun bir Vestel mağazası gördüklerinde tanıdıklık hissiyle içeriye girmeleri için yola çıktık. Geldiğimiz noktada, tüketicilerimize hizmet verdiğimiz bin 250 mağazamızda ortak dil konuşuluyor. Vestel Asist projesiyle iş ortaklarımıza da bir aile olduğumuzu ve birlikte çalıştığımızı hissettiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla mutlu iş ortaklıkları kuruyor, bu mutluluğu müşterilerimize taşıyoruz. Bu bizim gibi tüketici merkezli bir marka için büyük önem taşıyor.”
Vestel’in yeni mağazacılık anlayışı doğrultusunda ev konseptinde tasarlanan bayileri, tüketicilere ürünleri deneyimleyebilecekleri keyifli alanlar sunuyor. Her bir ürünün ağzından özelliklerini anlatan POP uygulaması ise Vestel mağazası ziyaretçilerinin ürünleri anlaması ve karşılaştırmasını kolaylaştırarak tüketici dostu bir alışveriş deneyimi vaat ediyor.