2016 yılında Türkiye’deki internet kullanıcı sayısı  2015 yılına göre, yüzde 10 artış gösterdi. Ben bu artışın 2017 yılında hızla devam edeceğini ve video içerik üretiminin önümüzdeki yllarda digital dünyayı ele geçireceğini  düşünüyorum diyen Muse Network Ceosu Serdar Ekrem Şirin “ 4.5 G ile birlikte video tüketimi iyice arttı. Hız artarken fiyat daha da ucuzladıkça, tüketim müthiş seviyelere gelecek.  Hatta 2018 yılında internetteki içeriğin %80’i video olacak.” dedi.

“VİDEO İÇERİK ÜRETMEYEN AJANSLAR KAYBOLUP GİDECEK!”

Önümüzdeki yıllarda dijital ajanslar video içerik merkezli çalışmaya odaklanamazlarsa kaybolup gidecekler  diyen  Şirin, video pazarlama ajanslarının sayısının artacağını  ve büyük networklerin  bu tarz ajansları satın alma yoluna gideceklerini belirtti. 

“VİDEO, SATIN ALMAYI DİREKT ETKİLİYOR!”

Şirin, markaların en büyük hedefi, satış yapmak.  Marka yöneticisinin önüne en iyi kampanya fırsatı bile gelse, ilgilendiği en önemli kriter bu kampanyanın ürünü kadar sattıracağı olur. İşte videonun en büyük gücü de bu; satın alma kararında etkisi çok büyük. Çünkü tüketiciler satın almadan önce araştırıyorlar ve varsa, ilk başvuru kaynakları videolar oluyor. Videosunu seyrettiğiniz bir ürün satın alma kararınızı çok olumlu etkiliyor.” dedi.

“HER ŞİRKET BİR MEDYA ŞİRKETİNE DÖNÜŞECEK”

İlerleyen yıllarda, markaların kendilerine ait stüdyolarının olacağını öngördüğünü söyleyen Şirin, sadece pazarlama departmanlarının değil; hemen her birimin video üreteceğini ve her şirket çalışanının içerik üreticisi olacağını vurguladı.

“ARTIK DİGİTAL VE DIŞI DİYE BİR DÜNYA YOK!”

Video içerik üretirken öncelikli hedefin cep telefonları olması gerektiğini vurgulayan Şirin “Artık dijital ve dışı diye bir dünya yok. İletişimin ana mecrası artık herkes için cep telefonu. Nüfusumuzun yüzde 90’ının mobil aboneliği var. Bu nedenle içerikleri üretirken, öncelikli hedefimiz  cep telefonları oluyor. Üretilecek her videoyu, cep telefonu ekranlarına göre düşünüp öyle karar veriyoruz. Çekim açıları, kullanılan ışık, yakın planlar hep telefon ekranına göre test ediliyor. Stratejisini, iletişimi, üretimini, pazarlamasını bu ekrana göre  yapan markalar başarılı olacak.” dedi.