İngiliz bilim adamları, korona virüsün patlak vermesinin ardından uzaktan toplantılar için çokça kullanılan Zoom platformunun hacklenmesinin kolay bir iş olduğunu açıkladı. Söz konusu ekip, dünyanın geldiğimiz noktada video konferans görüşmelerini güvence altına almaya bir adım daha yakın olabileceğini ileri sürdü.

Dusseldorf'taki Heinrich Heine Üniversitesi'nden akademisyenleri içeren grup, Science Advances isimli bilimsel dergide bilgisayar korsanlığına karşı dört taraf arasında "güvenli bir görüşmenin" nasıl yapılacağını bulduğunu iddia ediyor.

Söz konusu ekip, Koronavirüs pandemisinin patlak vermesinden bu yana, dünyanın video konferans görüşmeleri de dahil olmak üzere uzaktan ortak çalışmaya bel bağladığını açıkladı. Diğer yandan geçtiğimiz yıl ünlü telekonferans platformlarına yönelik siber saldırılarda önemli bir artış oldu.

Yeni yayınlanan araştırmalarının "zamanında bir ilerleme" olduğunu söyleyen ekip, bu araştırmaların kuantum fiziği ilkeleriyle desteklenen ve doğası gereği aşılmaz güvenlik önlemlerine sahip video konferans görüşmelerinin yapılmasına yol açabileceğini belirtti.

Araştırmanın baş yazarı ve Glasgow'daki Heriot-Watt Üniversitesi'nde akademisyen olan Alessandro Federizzi'ye göre, çalışma Albert Einstein'ın "kuantum dolaşıklığına" atıfta bulunarak "uzaktan ürkütücü eylem" dediği şeye dayanıyor.

BTK'dan 'sesli mesaj' kararı

 

Dev şirketin varisine para cezası şoku!

 

Popüler uygulama verileri topluyor