Mobil ödeme alanında Türkiye’de ve dünyada pek çok projeye imza atan Phaymobile, MAV uygulaması ile VISA tarafından uygulanan 300’den fazla testi başarıyla geçerek küresel olarak kullanım için onay aldı. MAV uygulaması her türlü mobil cüzdan ile kolayca entegre edilebiliyor ve uygulama farklı işletim sistemli mobil cihazlarda kullanılabiliyor. Hangi form faktörün kullanıldığına bağlı olmaksızın VMPA (Visa Mobile Payment Application) uygulamasının yönetildiği uygulama istendiği takdirde Visa Mobile Gateway ile entegre edilerek bakiye sorgulama, top-up gibi işlemleri de destekleyebiliyor. Kullanıcı dostu ara yüzleri sayesinde son kullanıcıya kullanım kolaylığı sunan bu uygulama üzerinden kart ve işlem detaylarına ulaşım, dinamik olarak şifre değiştirme gibi işlemler de yapılabiliyor.
Visa Europe Türkiye Ülke Müdürü Merve Tezel “Visa Europe olarak yenilikçi ve teknolojik çözümlerle tüketicilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. Mobil ve temassız ödeme çözümleri en önemli başlıklarımız arasında yer alıyor. Phaymobile ile gerçekleştirdiğimiz proje ile Visa kart sahiplerinin, kartlarını her türlü mobil cüzdana tanımlayarak, NFC özellikli cep telefonları ile temassız alışveriş yapmasını sağlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.
Ürünün özellikleri ve çıkış süreci ile ilgili olarak Phaymobile Genel Müdürü Özgür Güngör görüşlerini şu şekilde aktardı: “Phaymobile olarak mobil ödeme sistemleri ve NFC teknolojilerindeki uzman ekibimizle müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz uygulama ile kullanıcıların cep telefonlarını birer Visa temassız kartına dönüştürmekteyiz. Bu uygulamamız bağımsız altyapısı sayesinde bankaların ya da diğer kurumların var olan mobil cüzdanlarına kolayca entegre edilebilir ve yönetilebilir. Bu uygulamamız Visa tarafından uygulanan 300’den fazla testi başarıyla geçti. Bu süreçte teknoloji üreten bir firma olarak, ürünün gelişim ve sertifikasyon sürecinde verdiği destekten dolayı Visa ekibine teşekkürlerimizi sunarız.”
Cardtek Group şirketlerinden Phaymobile’ın geliştirdiği MAV (Mobile Application Enabled for Visa payWave) uygulamasıyla VISA destekli kartları cep telefonlarına taşıdı. VISA spesifikasyonlarına tam uyumlu şekilde geliştirilen uygulama, kullanıcıların mobil cihazları üzerinden VISA kartlarıyla ödeme yapmalarını sağlıyor.