Daha iyi bir gelecek için Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük ederken çifte sorumluluk anlayışıyla Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında toplumsal gelişim için sosyal yatırımlar gerçekleştiren Vodafone Türkiye, engellilerin toplumsal hayata tam ve eşit bir biçimde katılımına verdiği desteği sürdürüyor. Geçtiğimiz sene Vodafone Türkiye’nin engelliler adına verdiği tüm ürün, hizmet ve projelerinin tek çatı altında topladığı “Düşler Kulübü” programı kapsamında, mobil teknolojilerle engelleri aşma yolunda yenilikler devam ediyor. Yeni kampanya ile daha önce engellilere sunulan ve Türkiye’de bir ilk olan Özel İletişim Vergisi’nde yaptığı %25’lik indirim, Vodafone RED tarifelerinde %43’e yükseltildi. Böylece tarifelerdeki KDV ve ÖİV kadar indirimi Vodafone engelli abonelerin yerine üstlenmiş oldu. 2008 yılından bu yana engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri toplumla bütünleştirmek hedefiyle faaliyet gösteren ve Düşler Akademisi Kaş merkezi ile erişim alanını artıran Düşler Akademisi projesiyle ise bugüne kadar yaklaşık  3.500 engelli bireyin toplumsal hayata eşit katılımı sağlandı.
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel şu şekilde konuştu:
“Vodafone Türkiye olarak çifte sorumluluk anlayışıyla, ticari faaliyetlerimiz kadar sosyal sorumluluklarımızı da önceliklendiriyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla, ülkemizde sosyal sorumluluk alanında fikir önderliği yapıyoruz. Sosyal hayatın olanaklarından yeterince faydalanamayan veya ekonomik hayatta varlık gösteremeyen bireylerin önündeki engelleri kaldırarak, toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olma amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar 3,5 milyon insana dokunduğumuz Türkiye Vodafone Vakfı'nın odak alanlarından biri engelli bireyler. Engelli olmanın, insan olma halinin doğal bir parçası olduğuna inanıyor, onları topluma kazandırmak için çalışıyor, onların hayatlarını kolaylaştıracak ürünler ve servisler hayata geçiriyoruz. Bu bakış açısıyla verdiğimiz tüm ürün, hizmet ve projelerimizi 'Düşler Kulübü' çatısı altında topladık. Bu kapsamda Sosyal Hayata Erişilebilirlik, Ekonomiye Katılım ve Kişisel Gelişim, Teknolojiye Erişim olmak üzere 3 ana alana odaklanıyoruz. 2008 yılında engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirmek hedefiyle hayata geçirdiğimiz Düşler Akademisi çatısı altında, yaşamlarında büyük açılımlar yaratacağına inandığımız sanat gibi güçlü bir aracı kullanarak, öncelikle kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağladık ve bugüne kadar yaklaşık 3.500 engelli gencimizin kültür, sanat ve spor aracılığıyla sosyo-ekonomik hayata katılımlarına destek olduk. Türkiye’de ilk ve tek olan ÖİV indirim kampanyamızı da bir adım ileri taşıyarak,  engelli bireylerin mobil teknolojilere erişimini daha da kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
Engelli çalışmaları Düşler Kulübü çatısı altında
 
“Teknoloji Hayatın Hizmetinde” vizyonuyla mobil teknolojileri sosyal ihtiyaçlara cevap vermek için kullanan Vodafone Türkiye, bu bakış açısıyla engelliler adına verdiği tüm ürün, hizmet ve projelerini “Düşler Kulübü” programı altında topladı. Düşler Kulübü altında, Düşler Akademisi projesi dışında, mobil teknolojilerle engelli bireylerin sosyal hayata erişimini kolaylaştıran uygulamalar da mevcut:
• “Engelsiz Dünya” mobil uygulamasıyla, yakın çevredeki yerlerin fiziksel erişilebilirlik durumu görüntülenebiliyor ya da değerlendirilebiliyor. 
• “Engelli Mobil İş Havuzu” ile, iş ilanları ve faydalı bilgiler Düşler Kulübü üyelerinin cebine kısa mesajla ulaşıyor.
• Düşler Kulübü üyeleri, “Fatura Öğrenme Servisi, Sesli Abonelik Sözleşmesi, İşitme Anons Servisi, Neredeyim Servisi, Yakınım Nerede Servisi ve Sesli Bilgilendir Servisi” sayesinde mobil teknolojilere daha kolay ve eşit erişiyor.
Düşler Akademisi ile yaklaşık 3.500 Engelli Bireye Destek
Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Alternatif Yaşam Derneği işbirliğiyle, 2008 yılında hayata geçirilen “Düşler Akademisi” projesi ile fiziksel ve/veya psikolojik çeşitli engelleri bulunan ya da maddi yetersizliklerinden dolayı “toplumsal dışlanmışlık” yaşayan dezavantajlı gençlere; sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, yeni fikirler üretmeleri, aktif ve üretken bireyler olarak toplumda yer almaları için önemli fırsatlar sunuluyor. Düşler Akademisi’nin İstanbul Ataşehir’deki merkez binasında engelli bireylerin ihtiyaçları göz önüne alınarak, başta tiyatro, dans, resim, enstrüman eğitimi, fotoğrafçılık branşlarında sanat atölyeleri olmak üzere, iş hayatına hazırlık, iletişim becerileri, bireysel koçluk gibi kişisel gelişim atölyeleri bulunuyor. Düşler Akademisi çatısı altında düzenlenen atölyelerden mezun gençlere profesyonel sanat kariyeri yolu açılıyor. Müzik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler ve gönüllü müzisyenlerin kurduğu Social Inclusion Band, tiyatro atölyelerinden mezun gençlerden oluşan Düşler Kumpanyası ve mutfak atölyesi öğrencilerinin marifetli ellerinden çıkan ürünlerin üretildiği Düşler Mutfağı ile Düşler Akademisi öğrencileri gelir elde edebildikleri bir mesleğe kavuşuyor. Türkiye’nin engellilere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı olan Düşler Akademisi Kaş ise 12 Haziran 2014’te hizmete açıldı. Engelli ve sosyal dezavantajlı bireylere yönelik bütün disiplinleri sosyal girişimcilik prensibiyle bir araya getiren Düşler Akademisi Kaş, Türkiye ve Avrupa’daki merkezlere örnek olmaya aday bir proje olarak gösteriliyor. Haziran 2014’ten bu yana yaklaşık 300 engelli ve sosyal dezavantajlı bireyin katıldığı Düşler Akademisi Kaş merkezinde, 200 gönüllü ve eğitmen ile 2.000’den fazla ziyaretçi ağırlandı. Kısa dönemli hizmetler ve buluşmalar ile 3.000 fiili katılımcıya ulaşılması hedefleniyor. Engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak üzere “Sanat ve Sanatçı Engel Tanımaz” sloganıyla hayata geçirilen Düşler Akademisi projesi ile ise bugüne kadar yaklaşık 3.500 engelli bireyin toplumsal hayata eşit katılımına destek olundu.