İşletmelerin dijital haritasını çıkararak ihtiyaçlarını belirlemek üzere Yarına Hazırım Platformu’nu geliştiren Vodafone Türkiye, Akbank ile yeni iş birliğini hayata geçirdi. Vodafone’un geliştirdiği “Kolay Reklam” uygulamasında Akbank Direkt İşim kullanıcıları ilk 100 SMS’i ücretsiz gönderiyor. Akbank Direkt İşim müşterileri Vodafone Kolay Reklam’dan faydalanarak rekabetçiliğini artırabiliyor ve büyüme hedeflerine katkı sağlıyor. Kurumsal Vodafone aboneleriyle birlikte Akbank Direk İşim kullanıcıları, bütçe endişesi yaşamadan promosyonlarını Kolay Reklam ile duyurabiliyor. 
 
31 Mart tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında Akbank Direkt İşim kanalını ziyaret eden Vodafone aboneleri, Vodafone Kolay Reklam uygulamasından ilk 100 adet SMS’i hediye alabilecek. Hediye SMS’ler Vodafone Kolay Reklam uygulamasının indirilmesinin ardından 3 iş günü içinde abonenin hattına yüklenecek ve 31 Mart tarihine kadar kullanılabilecek. Kolay Reklam uygulamasının tüm süreci, Vodafone Türkiye bünyesinde Vodafone Grubu için teknoloji ihraç eden OKSİJEN’deki inovasyon süreçlerinin bir sonucu olarak, fikir aşamasından başlayıp ürünleşmesine kadar OKSİJEN tarafından gerçekleştirildi. Kolay Reklam uygulaması ile küçük işletmeler lokasyon bazlı SMS gönderimi yapabiliyor ve tıpkı büyük işletmeler gibi potansiyel müşterilerine kolayca ulaşabiliyor. 
 
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi: “Vodafone İş Ortağım olarak, Türkiye’de işletmelerin hızla dijitalleşerek yarına hazır şirketlere dönüşmesi için çözümler geliştiriyoruz. Yarına Hazırım Platformu’yla kurumları dijitalleştirecek hizmetler sunarken, onlar için işlerini büyütme fırsatları sağlamaya odaklanıyoruz. Tanıtım ve promosyonda işletmelerin erişimini genişletme hedefiyle hayata geçirdiğimiz ‘Kolay Reklam’ çözümünü Akbank iş birliğimizle, Akbank Direkt İşim kullanıcısı olan Vodafone’lulara ücretsiz sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Müşteri kitlelerini ve işlerini büyütmek isteyen tüm Akbank Direkt İşim kullanıcılarını, Kolay Reklam ile ilk 100 SMS’i Vodafone’un hediyesi olarak kullanmaya davet ediyoruz. İşletmelerin dijitalleşerek yarına hazır olmaları için rekabetçilik ve verimlilik sağlayan yeni fırsat ve çözümler sunacak iş birlikleri geliştirmeye devam edeceğiz.”
 
Akbank Direkt Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, kampanya ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Akbank Direkt İşim ile iş yeri sahibi müşterilerimize işlemlerini iş ve kişisel hesaplarını tek bir ekranda takip edebilecekleri, bankacılık işlemlerini kolaylıkla tamamladıkları ayrıcalıklı bir platform sunuyoruz. Bu kanalımız ile İşletmelerin dijitalleşme sürecine destek olurken, lanse ettiğimiz kampanyalarla İşletmelere özel ürünlerle tanışmalarını, avantajlı koşullarla bu ürünleri deneyimlemelerini hedefliyoruz. Vodafone ile yaptığımız işbirliği ile potansiyel müşterilerine ulaşmalayı hedefleyen İşletmelere “Kolay Reklam” uygulamasından ücretsiz SMS hediye ederek dijitalleşme sürecindeki desteğimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”
İşletmeler için rekabetçilik, verimlilik, tasarruf ve kârlılık sağlayan yenilikçi teknolojiler geliştiren Vodafone İş Ortağım’ın geliştirdiği “Kolay Reklam” uygulaması, iOS ve Android akıllı telefonlara Apple App Store ve Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak yüklenebiliyor. İşletmeler, Kolay Reklam’la lokasyon bazlı SMS gönderimi yapabiliyor ve potansiyel müşterilerine kolayca ulaşabiliyor. “Kolay Reklam” sistemine kaydolmak 
veya üyeliği sürdürmek için herhangi bir ücret alınmıyor. “Kolay Reklam” sadece gönderim yapılan SMS başına 17 kuruş olarak ücretlendiriliyor.
 
Vodafone’lu işletmeler, uygulama üzerinden dilediği promosyon metnini bizzat kendisi yazıyor. Ardından 300 metre ile 1 kilometre arasında bir yayın alanı belirliyor. Bu mesafe içinde yer alan ve Vodafone izinli veri tabanında bulunan GSM numaralarına SMS’le tanıtım mesajını ya da promosyon duyurusunu iletebiliyor. Vodafone abonesi isterse kendi akıllı telefonundaki adres defterinden kişileri de hedef kitle arasına ekleyebiliyor. Mesajın iletilmesini istediği kişi adedini ve kampanya süresini belirledikten sonra anında gönderimini yapabiliyor ve müşterilerine erişiyor.