Yeditepe Üniversitesi açıklamasına göre, Yeditepe Üniversitesi ile Vodafone Türkiye, Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen bir iş birliğinin öncüsü oldu. Vodafone Türkiye, mobil iletişim uzmanı ve aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Zehra Öney’in verdiği “Mobil Pazarlama” dersi sınıfına destek oldu. Bu sayede öğrenciler mobil pazarlamayı bir dünya devini analiz ederek öğrenme şansını yakaladı. Vodafone ise, dijital çağın temsilcisi olan gençlerle arasındaki bağı sağlamlaştırdı.
Bu iş birliğinin ilk etkinliği Vodafone Maslak Plaza’da gerçekleştirildi. Mobil Pazarlama dersi alan Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, Vodafone’a konuk olarak hem Vodafone yetkilileri ile bir araya geldi hem de operatör dünyasını birinci ağızdan dinleme şansını yakaladı.
Etkinliğin açılış konuşmalarını Vodafone Türkiye Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu, Mobil Pazarlama, Marka İşbirlikleri ve Sadakat Programları Kıdemli Müdürü Emre Kanaat, Yeditepe Üniversitesi Kurumsal İletişim Müdürü Ayşegül Gülbay ve Mobil Pazarlama Derneği Türkiye Başkanı Zehra Öney yaptı.
Etkinlikte; Marka Stratejisi ve İletişimi Kıdemli Müdürü Orhan Oral Uzal, Gençlik Segment Kıdemli Pazarlama Müdürü Ezgi Kargan, İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Fatih Otluoğlu ve Emre Kanaat, Vodafone’u anlatan birer sunum yaparak, öğrencilere dünyadaki ve Türkiye’deki mobil sektörünü pazarlama ve satış noktasında ele alarak farklı bir çerçeve çizdi. Yeditepe Üniversitesi öğrencilerinden Ece Yüngül, Mert Dursun, Cansu Özol, Can Sevimli ve Fatoş Piranlıoğlu da mobil pazarlama ve mobilin geçmişten günümüze izlediği yolu anlatan sunumlar gerçekleştirdi. Bu sayede öğrenciler; Vodafone’un üst düzey yetkililerine sunum yapma şansını da yakalamış oldu.
 
Vodafone Türkiye Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
“Dijital dönüşümün lideri olma vizyonu taşıyan Vodafone Türkiye olarak, ülkemizde bilim eğitimini, üniversitelerle yaptığımız iş birlikleriyle desteklemeye çalışıyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir geleceği için bilgiyi üreten ve yaygınlaştıran, iyi eğitim almış bir genç nesil gerekiyor. Vodafone Türkiye bünyesindeki Red Academy çalışmalarımızla, küresel alanda edindiğimiz bilgi birikimimizi, üniversite öğrencileriyle paylaşma imkanı buluyoruz. İki yıldır bu paylaşımı, ‘Data, Everywhere!’ Sertifikasyon Programları doğrultusunda Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi’nde üç eğitim dönemi boyunca gerçekleştirdik. Üniversite öğrencilerine Vodafone uzmanları aracılığıyla güncel sektörel bilgiler sağlayarak onların akademik gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Devam eden üniversite iş birliklerimiz çerçevesinde, Türkiye’nin seçkin eğitim kurumlarından Yeditepe Üniversitesi ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız, mobil teknolojilerin yarattığı dijital dönüşümü gençlerimize en iyi şekilde anlatabilmek. Eğitime katkı sağlayan faaliyetlerimizle, Türkiye’nin dijital dönüşümünü gerçekleştirecek genç nesle ilham vermeyi hedefliyoruz.”