Vodafone Türkiye, noter huzurunda yaptığı yeni 4G testinde, ses iletimini yüksek çözünürlüğe kavuşturan ve 10 kata kadar hızlandıran "VoLTE" teknolojisini deneyerek 4G üzerinde ses iletim testlerini tamamladı.
 
Vodafone Türkiye açıklamasına göre, şirket, geleceğin sesli arama teknolojisi "VoLTE'yi (Voice over LTE)" noter huzurunda test eden ilk operatör oldu.
Noter huzurunda yapılan testte, iki adet LTE destekli akıllı telefon, Vodafone Maslak Plaza'da bulunan LTE Advanced test şebekesine bağlandı. 4G'nin en gelişmiş versiyonu olan LTE Advanced şebekesi üstünde karşılıklı sesli arama gerçekleştiren telefonlarda yapılan sesli çağrının kurulma süresi ölçüldü. "VoLTE" ile sesli çağrı tam 0,372 saniye içinde kuruldu. Ayrıca "VoLTE" teknolojisi sayesinde ses de yüksek çözünürlüklü HD kalitesinde iki taraflı olarak iletildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye Teknolojiden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Jorge Fernandes, Türkiye'de faaliyete başladıkları 2006 yılından bu yana 12 milyar lirayı aşan yatırım yaptıklarını hatırlatarak Türkiye'yi dijital bağlantı çağına taşıma hedefiyle altyapılarını modernize ederek güçlendirdiklerini ifade etti.
 
Yatırımlarıyla büyükşehirlerde 3G'yi en hızlı sunan operatör olduklarını belirten Fernandes, şunları kaydetti:
"3G'nin hizmete girdiği 2009-2010 mali yılının başlangıcından bugüne kadar, 3G lisans bedeli de dahil olmak üzere 4 yılda toplam 4,4 milyar lira toplam yatırım yaptık.  İnovasyon üreten bir kurum olarak 4G teknolojileri üzerine test çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temmuz ayında tek modemle Türkiye'de 4G hız rekoru kırdık. Şimdi de LTE üzerinde ses transferinde geleceğin teknolojisini teşkil eden VoLTE'yi başarıyla sınadık.
Noter huzurundaki testimizde çağrı başlatma süresini 10 kat hızlandırdık ve HD kalitesinde ses transferini gerçekleştirdik. Dünya çapında en son teknolojileri, ihtiyaçları doğrultusunda tüketiciye ulaştırma vizyonumuzla faaliyetlerimizi şekillendiriyoruz. İlan ettiğimiz Dijital Dönüşüm Hareketi’yle abonelerimizin hayatını kolaylaştıran ve tüketicilerin hayatına teknolojinin sunduğu küçük mucizeleri sunmak için hizmet ve ürünler geliştirmeye devam edeceğiz."