Dijital bağlantılı yaşamı bireyler için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyenVodafone, yenilikçi uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Vodafone, Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında destekleği Soma'da Önce Kadın programına dikkat çekmek amacıyla dünyanın en büyük görsel tanıma platformu Blippar ile yeni yıl tebrik kartı çalışması gerçekleştirdi. Vodafone’dan yeni yıl kartı alanlar, Blippar üzerinden sunulan artırılmış gerçeklik teknolojisiyle dijital bir deneyim yaşayarak Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nde çekilmiş videoyu cep telefonlarından izledi.

Vodafone, yeni yıl tebrik kartları için, Anadolu’nun bereket sembolü “başak”ı fiber ile örerek“dijital bir başak” tasarladı. Blippar uygulamasındaki kameranın “Dijital Başak” sembolüne tutulmasıyla, Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi’nde eğitim gören kadınların videosu, saniyeler içinde cep telefonunun ekranında beliriyor. Kadınların başak desenli lavanta işleme görüntülerinden oluşan video, bereketli bir yıl dileğiyle sonlanıyor. Bu deneyimi yaşamak için kullanıcıların ücretsiz sunulan Blippar uygulamasını akıllı telefonlarına indirip açması yeterli.

Blippar nasıl çalışıyor?

Dünyada 4 milyondan fazla indirilme ve 25 milyondan fazla blipp'lenme sayısına sahip olan Blippar, tarama yapmadan ya da fotoğraf çekmeden anlık sanal ortamda yer alan görsellerin veya reklamların görüntülenmesi için geliştirilen yenilikçi bir uygulama. iOS™, Android™, Windows tabanlı akıllı telefonlarda ve BlackBerry® Z10'da çalışan, dünyanın ilk çapraz platform uygulaması da olan Blippar, açıldığında karşısında duran görsel ya da objenin özgün özelliklerini tarama yöntemi ile aramaya başlıyor ve görüntüleri saniyeler içinde tanıyabiliyor. Tanınan görüntü sunucuya gönderiliyor, sunucu bunun bir Blippar imgesi olduğunu doğruluyor ve tanımlı içerik kullanıcının akıllı cihazına gönderilerek artırılmış gerçeklik deneyimi yaşaması sağlanıyor.