Sezon başında Beşiktaş ile dev bir sponsorluk anlaşması imzalayan Vodafone, rotayı Süper Lig’e çevirdi. Ceyhun Kuburlu'nun Hürriyet'teki haberine göre Sezon sonunda Spor Toto’nun ligin isim sponsorluğunu bırakması halinde devreye girebileceklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, “Biz birçok sponsorluk çalışmasını değerlendiriyoruz. Bu konulardan biri de Süper Lig’in isim hakkı” açıklamasını yaptı.

FUTBOLDAN KORKMADIK

Dünyanın önde gelen spor ajanslarından biri olan Octagon’un Türkiye ofisi lansmanında konuşan Gökhan Öğüt, Beşiktaş’ın markalarına çok büyük katkı yaptığını anlattı. “Futbola sponsor olmaktan hiç korkmadık” diyen Öğüt, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de futbol rekabeti çok büyük. Biz tüm İstanbullular için çok önemli bir projenin parçası olduk. Diğer takım taraftarlarından bugüne kadar hiç tepki almadık. Beşiktaş markamıza da büyük katkı yapıyor. Beşiktaş’ın formasında global bir markanın yer alması da futbolculara güç veriyor diye düşünüyorum.”

SPOR DESTEĞE DEVAM

Beşiktaş ile 145 milyon dolarlık anlaşmaya imza atan Vodafone’nun spor yatırımlarına devam edeceğini açıklayan Öğüt, şöyle konuştu: “Spor yatırımlarımızın, marka farkındalığına pozitif katkı sunduğuna, markamıza değer kattığına, tüketicilerimizle markamız arasındaki duygusal bağı güçlendirdiğine inanıyoruz. Tüm spor dallarına büyük önem vermekle beraber, yatırımlarımızda futbol ve koşu gibi geniş kitlesel katılımlı ve global nitelikli spor etkinliklerine ağırlık veriyoruz. Vodafone Türkiye olarak, spor yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.”

TENİS YÜKSELEN DEĞER

Lansmanda konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ise şunları söyledi: “Banka olarak, yaptığımız çalışmalarla insanların gerçek hayatında yer almak istiyoruz. Tenise yaptığımız yatırımları da bu doğrultuda hayata geçirdik. Tenis Türkiye’de büyük bir potansiyel taşıyor. İstanbul’da yapılan WTA etkinliğine sponsor olarak bunu gördük. Ülkenin her yerinde sokak tenisi turnuvaları yapıyoruz. Tenis Türkiye’nin yükselen değeri oldu.”

Spor endüstrisi 1.6  trilyon dolara ulaştı

SPOR ajansı Sportsnet ile Octagon’un stratejik işbirliğini değerlendiren Sportsnet Group Başkanı Ahmet Gülüm, konuşmasında şunları söyledi: ”Bugün dünya üzerindeki tüm insanların yüzde 70’i sporla ilgileniyor. Yüzde 24’ü ise yılda en az bir kez spor müsabakalarına gidiyor. Spor artık böylesine bir olgu. 52 milyar dolar, her yıl insanların maç biletleri için harcadığı meblağ. Tüm dünya üzerindeki spor kulüplerinin sporcu transferi için yaptığı ödemelerin toplamı ise yılda 500 milyar dolar. Ayrıca bu sektörün, yan endüstrileri de mevcut. Bugün dünyada 300 üniversite, spor endüstrisi için insan yetiştiriyor. İnsanların sportif giyim konusunda yaptıkları harcamaların toplamı ise yılda 300 milyar dolara ulaşıyor. Bahis endüstrisi 200 milyar dolarlık bir endüstri haline geldi. Tüm bu rakamları topladığımızda, spor endüstrisinin dünya üzerinde 1.6 trilyon dolarlık bir değere sahip olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Türk sporunu dünya spor endüstrisine entegre etmek için Octagon’la İstanbul’da ofis açma konusunda bir işbirliğine gittik.“

25 milyon $ veriyordu

SÜPER Lig’in isim hakkını elinde bulunduran Digiturk’e Spor Toto yılda 25 milyon dolar veriyordu. Hürriyet gazetesi 23 Ekim 2014’te tarihinde Spor Toto’nun ligin isim hakkı sponsorluğunu bırakacağını yazmıştı.