Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye Elektrik İletim AŞ’nin (TEİAŞ), fiber altyapı ihalelerini aldıklarını belirterek, “TEİAŞ’dan toplam 128 milyon liralık bedelle 15 yıllığına aldığımız ihaleler ile birlikte önümüzdeki 2 yıllık süreçte fibere yapacağımız yatırım 300 milyon lirayı bulacak” dedi.

AVRUPA’YA ENTEGRE OLACAK

Gökhan Öğüt, bu yatırım programları kapsamında Vodafone Türkiye’nin fiber ağının, Vodafone Grubu’nun tüm dünyadaki 1 milyon kilometreyi aşan fiber ağıyla da entegre olacağını dile getirerek, “Vodafone’un transmisyon altyapısını güçlendirecek proje, Türkiye’nin Avrupa’dan Asya’ya fiber köprü olmasını da sağlayaktır” dedi.

2.5 KATINA ÇIKACAK

Son 4,5 yılda altyapı için 3,7 milyar lira yatırım yaptıklarını anlatan Öğüt, Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına uzanan büyük fiber optik ağ yatırımı için ihale bedeli dahil 300 milyon liralık altyapı yatırım bedeli öngördüklerini anlattı. Öğüt, “Vodafone’un TEİAŞ’tan kullanım hakkını aldığı fiber ağ, ilk etapta 3x100 Gbps’lik kapasite sunacak. Ek yatırımlarla yeni kurulacak fiber optik ağla birlikte maksimum kapasite 80x100 Gbps’ye erişecek. Vodafone Türkiye’nin santral ve transmisyon toplama merkezlerinin TEİAŞ’ın hatlarına bağlanması ile 2,5 katına çıkacak” bilgisini verdi.