Western Digital Corp. ve üretim ortağı Kioxia, flash hafıza çipi üretiminde kullanılan malzemelerin kirlenmesinin Japonya'daki iki fabrikada üretime zarar verdiğini bildirdi.

Telefon ve bilgisayarlarda depolama sağlayan ikinci en büyük flash bellek üreticisi olan iki şirket, Yokkaichi ve Kitakami'deki fabrikaları mümkün olan en kısa sürede normal çalışmaya döndürmek için çalıştıklarını açıkladı.

Duyuru, küresel yarı iletken tedarik zincirinin talepteki artışa ayak uyduramadığı ve ekonomideki endüstrileri tıkayan kıtlıklara neden olduğu bir zamanda gündeme geldi.

Flash bellek, verilerin ana deposu olarak manyetik disklerin yerini aldığı birçok elektronik cihazın önemli bir bileşeni. iPhone'lardan süper bilgisayarlara kadar her şeyde kullanıyor.

Güney Kore'li Samsung Electronics Co. ve SK Hynix Inc. ve ABD'li yonga üreticisi Micron Technology Inc., bu tür yarı iletkenlerin diğer ana üreticileri. Samsung genel olarak hafıza pazarına hakim.

Western Digital ve Kioxia'dan yapılan açıklamalarda, üretimin ne zaman eski haline getirileceği konusunda bir tahminde bulunulmadı.

Fitch: Küresel çip sıkıntısı 2022'nin ikinci yarısında hafifleyecek

 

Çipte süper güç rekabeti kızışıyor

 

Toshiba çip fabrikasındaki operasyonları durdurdu